Glas Javnosti

Tepić: Vučićeva politika da o svemu odlučuje sam doživela krah

Politika
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je "politika Aleksandra Vučića da o svemu odlučuje sam, doživela krah".

Ona je povodom početka skupštinske sednice o takozvanom nemačko-francuskom planu za Kosovo, ocenila da poslanici "ni reč iz tog dokumenta nisu videli".

"Mi 10 godina ne znamo šta Aleksandar Vučić pregovara, jer je sam sebi stalno davao ulogu glavnog i jedinog pregovarača, iako je to nadležnost vlade. Zašto i sada kao predsednik države pregovara sa Kurtijem koji je premijer? Zašto to ne čini Ana Brnabić? Nemoguće da nema poverenja u nju. Mi nemamo čak ni pregovarački tim", navela je Tepić za televiziju Nova S.


Ocenila je da eventualno povlačenje iz dijaloga "neće rešiti problem Kosova i Metohije".

"Dijalog, koliko god bio težak sa Aljbinom Kurtijem, jedino je rešenje, uz jasno postavljene dve crvene linije da nema priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije i saglasnosti za članstvo u UN, kao i uvođenje bar nekog od paketa sankcija Rusiji. Da smo se ranije uskladili sa spoljnom politikom EU, danas bi i naša pregovaračka pozicija bila jača", ocenila je potpredsednica SSP.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR