Glas Javnosti

Tadićeva SDS se ujedinila sa Demokratama Srbije: Evo za šta će se zalagati nova koalicija

Politika
Autor: Glas javnosti

Socijaldemokratska stranka (SDS) ujedinila se danas sa organizacijom Demokrate Srbije.


Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da će nova organizacija nastojati da objedini demokratski potencijal društva Srbije i okupi gradjane političkog levog centra te da će se zalagati za prava radnika i slobodu građana.

Tadić je kazao da Srbijom u poslednjih 10 godina upravlja "politika agresije" i dodao da je fundametalna razlika u tome da su demokrate "oslobađale" građane straha, dok Srpska napredna stranka njime vlada.

 
On je rekao da nova organizacija ostaje otvorena za razgovor o saradnji sa "demokratskom opozicijom".

Govoreći o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsednika Srbije, Tadić je rekao da to zavisi od njegove procene da li ponuđeni kandidati imaju snage da "reformišu sistem i isprave posledice mandata Aleksandra Vučića".

"Sagledaću tu odluku i kroz to koliko moja kandidatura otvara drugi izborni krug (na predsedničkim izborima). Tome pristupam iz stanovišta opšteg interesa, a ne lične pobede", istakao je on.

Organizaciju Demokrate Srbije osnovali su prošle godine bivši vioski funkcioneri Demokratske stranke. Izborna skupština nove organizacije, koja je zatvorena za javnost, još je u toku u Madlenianumu u Zemunu, prenosi Kurir.


BONUS VIDEO: Ulične tuče sa kraljem Novog Beograda Žoržom Stankovićem

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR