Glas Javnosti

ТАДИЋ: Они који ми приписују формирање СНС су "НАЈВЕЋИ МОГУЋИ ЛАЖОВИ"; "Зашто Шешељ није ухапшен? Пре неки дан ми је у Скупштини ПРЕТИО КЛАЊЕМ!"

Politika
Autor: Глас јавности / Данас.рс / од 23.10.2018.

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је за Н1 да ће искористити случај објављивања свог исказа о смрти гардиста у једном таблоиду, како би бранио права свих грађана која се на сличан начин свакодневно угрожавају.

Поручио је и да су они који тврде да је он формирао СНС “највећи могући лажови”.

Тадић је прошле недеље је дао изјаву у полицији у својству грађанина, а поводом случаја убиства гардиста на Топчидеру 2004. Ипак, његов исказ већ сутрадан се нашао на страницама једног таблоида, због чега је Тадић најавио тужбе.

Бивши предсеник Републике рекао је у Дану уживо ТВ Н1 да нема ништа против тога да се његов исказ објави у медијима, али на законит начин – уз дозволу тужилаштва и полиције.

“Очигледно је неко мимо закона доставио записник Вучићевим режимским медијима (…) Упутићу тужбу да бих ствар истерао до краја. Видим да се ових дана подаци везани за заштиту права личности злоупотребљавају на многим местима, имамо данас случај у Крагујевцу. Вређају се права грађана, руши се цео правни поредак. Искористићу свој сучај да браним права свих грађана”, објаснио је он.

Додао је и да је тужилаштву и полицији дао још једну прилику да покажу да ли су заиста независни државни органи или инструмент у рукама Вучићевог режима, односно да види да ли ће по службеној дужности реаговати на претње које му је упутио лидер радикала Војислав Шешељ.

“Ако не реагују, поднећу тужбе и против тужилаштва и полиције (…) Зашто Шешељ данас није ухапшен? Било који други грађанин када би упутио такве претње, био би приведен. Пре неки дан ми је претио клањем у Скупштини”, истакао је Тадић.

Упитан да ли је свестан да би се кривична пријава против Српског телеграфа, који је објавио делове записника, могла тумачити као притисак на медије, Тадић је рекао да у овом случају није на њему да брани ни медије, ни тужилаштво.

 

Фајтер / Данас.рс / од 23.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR