Glas Javnosti

TAČIJEV NASLEDNIK KRASNIĆI PRIPAJA CRNU GORU KOSOVU: Podržava DUA LIPU a Handkea naziva FAŠISTOM!

Politika
Autor: Glas javnosti

Novi predsednik Demokratske partije “Kosova” Memlji Krasnići, i po mnogima Tačijev naslednik, koji je izabran na vanrednoj izbornoj skupštini stranke u Prištini, veliki je zagovornik Velike Albanije.

Krasnići je bio jedini kandidat za predsednika, a pošto je aktivan na društvenim mrežama, po njegovom Tviter profilu može se videti da je novi lider Demokratske partije tzv. Kosova zagovornik Velike Albanije.

Tako je prošle godine podržao britansku pevačicu, poreklom sa tzv. Kosova Dua Lipu koja je lani digla veliku medijsku popmu, objavivši mapu takozvane velike Albanije na kojoj je obuhvaćeno ne samo tzv. Kosovo već i delovi Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore.

Krasnići je u tome podržao, retvitujući njen post na Tviteru, uz opis “Autohtoni”, budući da zagovornici Velike Albanije sebe smatraju starosjediocima Kosova, a ne potomcima migranata ili kolonista.

Osim toga, Krasnići se oglašavao i povodom slučaja pisca Petera Handkea koji je nagrađen Nobelovom nagradom za književnost, navodeći da je on “fašista i negator genocida”. U svojim javnim stavovima istakao je da Handke podržava Radovana Karadzića i Slobodana Miloševića, koje je nazvao kriminalcima.

Poznat je i kao veliki kritičar aktuelnog premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija, ali i veliki poštovalac Tačijevog “lika i dela”, pa je za njega Tači borac za slobodu i nezavisnost tzv. Kosova.

Krasnići je albanskoj javnosti poznat i kao muzičar. Radio je na raznim muzičkim projektima, uglavnom kao autor pesama, a bavljenje politikom počeo je 2004. godine.

Trenutno obavlja i funkciju predsednika kosovskog džudo saveza.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR