Glas Javnosti

SzS o policijskom času: Novo političko iživljavanje nad građanima

Politika
Autor: Glas javnosti

Savez za Srbiju ocenjuje da je najava Aleksandra Vučića o najnovijim merama ograničenja zabrane kretanja i policijskog časa u trajanju od tri dana nakon ekspanzije epidemije, koja je posledica održavanja lažnih izbora i masovnih sportskih događaja, nastavak suludog političkog iživljavanja nad građanima Srbije.

Nakon lažnih izbora vraća se policijski čas, na šta smo upozoravali. Reč je o prevari građana najnižeg moralnog nivoa. Zbog lažnih podataka kojim su obmanjivani građani režim mora da krivično odgovara, kao i članovi Kriznog štaba, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Dodaje se i da je Savez ukazivao, moglo bi se reći i molio, da se ne organizuju izbori u epidemiološki rizičnim uslovima, dok epidemija traje.

- Protivili smo se masovnim skupovima, poput utakmica na kojima je prisustovalo desetine hiljada ljudi. Državno rukovodstvo sve vreme davalo je loš primer građanima. U međuvremenu je istekao mandat Narodne skupštine i Vlade i Vučić je neustavno preuzeo svu vlast. Pre proglašenja vanrednog stanja pojedini članovi Kriznog štaba ismevali su se korona virusu, nakon toga imali smo najrigoroznije mere ograničenja kretanja i ograničavanja prava građana. A posle je državni vrh davao primer neodgovornog ponašanja i pokazao totalni amaterizam i nedoraslost problemu, navodi se u saopštenju.

Savez za Srbiju još jednom traži da se formira Krizni štab od stručnih ljudi koji će upravljati krizom povodom epidemije, a da se Aleksandar Vučić izuzme od donošenja odluka za koje je nestručan, a posebno zato što je evidentno psihološki nestabilan i nenadležan.

Sve ovo predstavlja novo kršenje Ustava i konačno  preuzimanje vlasti od jednog čoveka i uvođenja diktature, kroz zloupotrebu epidemije, zaklučuje se u saopštenju.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR