Glas Javnosti

SVAĐA OKO PARA koje je KURTI DONIRAO ALBANCIMA u tri opštine na jugu Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Alternativa za promene optužila je Nacionalni savet Albanaca (NSA) na čelu sa Ragmijem Mustafom da je na nedavno završenom konkursu za finansiranje nevladinih organizacija ogroman deo novca tzv. kosovske vlade dodelio članovima Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, pišu Bujanovačke.

Demokratska stranka Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslija zatražile su od Albina Kurtija da preispita odluku, jer, kako navode, postoje sumnje na korupciju, a konkurs je poslužio za zadovoljavanje potreba jedne stranke.

Bujanovačke su ranije pisale da će tzv. kosovska vlada preko NSA podeliti 1,2 miliona evra  albanskim učenicima, studentima, aktivistima, umetnicima, omladinskim udruženjima, nevladinim organizacijama i sportskim klubovima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Konkurs koji je raspisao NSA okončan je 29. decembra, a na listi dobitnika je više od 70 organizacija i pojedinaca. Iz Alternative navode da su članovi PDD i saradnici Šaipa Kamberija i Ardite Sinani, koja vodi stranački odbor u Preševu, na konkursu dobili više od 270.000 evra.

Pojedinačni iznosi variraju od 16.000 do rekordnih 49.600 evra koje dobila organizacija Besima Šabanija, člana PDD iz Preševa.

– Sa ovakvim konkursom Kosovo je „pomoglo“ samo PDD, a ne Preševsku dolinu, poručili su iz Alternative.

O raspodeli novca namenjenog za promovisanje i očuvanje identiteta, tradicije i kulture  Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi pisali su prethodnih dana i kosovskih mediji. Iz Kamberijeve stranke se nisu oglašavali povodom optužbi, navode Bujanovačke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR