Glas Javnosti

Suzana Vasiljević o preseljenju ambasade u Jerusalim: 'NIŠTA NISMO PRIHVATILI I NIŠTA NIJE POTPISANO'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Republike Srbije izjavila je da je državna delegacija upozorena da će biti tačke 10 tokom razgovora u Vašingtonu.

Ona je istakla i da preseljenje srpske ambasade u Jerusalim "nije konačna odluka".

-Nastavak pregovora u Briselu će biti krajem septembra i tad će tema biti osnivanje Zajednice srpskih opština i ekonomske obaveze- navela je Vasiljević.

Ona kaže da preseljenje ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim nije definitivna, te da Srbija to nije potpisala.

-Preseljenje ambasade u Jerusalim nije konačna odluka. O sledećim koracima će se razgovarati i to sve zavisi od postupaka Izraela nakon toga. Mi za sada ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano. Ta tačka nije na našem papiru- kazala je Vasiljević.

Vasiljević dodaje da je Vučić tokom boravka u Briselu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije, te da se Lavrov izvinio zbog Fejsbuk posta Marije Zaharove.

-Taj gest je bio neprimeren i nedostojan njene pozocije. Taj razgovor se dogodio dok smo mi bili u Briselu, a gospodin Lavrov se izvinio zbog nekorektnog gesta svoje saradnice. Ne mogu da pričam o detaljima, ono što smo hteli da kažemo je navedeno je u saopštenju- navela je ona.

(Glas javnosti/ Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR