Glas Javnosti

STIGLI KONAČNI REZULTATI IZBORA: Sada je poznato ko će imati najviše MANDATA u BEOGRADU

Politika
Autor: Glas javnosti

Kako se navodi u Ukupnom izveštaju o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, na birališta je izašlo 925.898 glasača ili 57,85 odsto upisanih u birački spisak, a nevažećih listića bilo je 2.09 odsto ili 19.155.

Najviše mandata u Skupštini grada Beograda imaće lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve.“ Ta koalicija oko SNS osvojila je 48 mandata ili 38,02 odsto glasova.


Za listu oko SPS - "Ivica Dačić - premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda" glasalo je 6,99 odsto birača, a ta koalicija u beogradskom parlamentu imaće osam mandata.


Srpska stranka Zavetnici, koju predvodi Milica Đurđević Stamenkovski, osvojila je 3,5 odsto glasova ili četiri mandata, dok je za listu Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda glasalo 21,32 procenta birača i ona će u Skupštini Beograda imati ukupno 26 mandata.


Cenzus je prešla je i koalicija NADA, za koju se opredelilo 6,3 odsto glasača, a u gradskom parlamentu imaće sedam mandata.

Koalicija "Moramo - za dobar grad" koju je predvodio Dobrica Veselinović osvojila je 10,81 odsto glasova ili 13 mandata, a u beogradsku skupštinu ušao je još Patriotski blok predvođen pokretom Dveri, koji je osvojio 3,37 odsto glasova ili četiri mandata.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR