Glas Javnosti

STEFANOVIĆ TRAŽI DA BUDE POLIGRAFSKI TESTIRAN! Hrkalović je moj izbor

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je Dijana Hrkalović na njegov predlog izabrana na mesto državnog sekretara MUP-a, ali da „ni njoj, ni bilo kome drugom, nisam dao mandat niti nalog da krši zakon“.

Spreman da budem poligrafski testiran pred nadležnim državnim organima u svakom trenutku, dovoljno je samo da mi upute poziv, naveo je Stefanović.

„Dijana Hrkalović je na moj predlog izabrana za državnog sekretara MUP-a, što je potpuno jasno i što sam više puta javno i rekao. Kao što sam predlagao i postavljenja drugih funkcionera Ministarstva koje sam vodio, a koje je ministar ovlašćen zakonom da predlaže“, navodi se u izjavi Nebojše Stefanovića objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.
Ni njoj, ni bilo kome drugom, nisam dao mandat niti nalog da krši zakon, a pogotovo ne da čini nešto što bi ugrozilo predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Stefanović.

Ministar odbrane je rekao da je u poslednje vreme optuživan da je „špijun SAD“, da je „podmetao Predragu Koluviji da optuži Andreja Vučića da je vlasnik Koluvijine farme droge“, navodeći da je „prvi izašao sa proverenom informacijom, kao i policajci koji su radili na ovom slučaju, da ni Andrej ni Aleksandar Vučić nemaju bilo kakve veze sa Koluvijom, niti sa Jovanjicom“.
 
„Jasno sam ponudio da odmah budem ispitan o ovom slučaju i da se poligrafski testiran, ali nikakav poziv od tužioca nisam dobio“, naveo je ministar odbrane.
Dijana Hrkalović je u pritvoru jer se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje Tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatim kao „ubistvo na šinama“, za koje je bio optužen, a kasnije i pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, prenosi RTS.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR