Glas Javnosti

Stefanović: Neka Hrvatska stisne petlju i otvoreno kaže da joj smetaju Srbija i Vučić

Politika
Autor: Glas javnosti/rts

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da se hrvatski premijer Andrej Plenković uzalud zaklanja iza odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte u Srbiju, kao i da ostaje činjenica da su Plenković i Hrvatska tražili takvu meru, bez ikakvog razloga i bez ikakvog značaja za EU, osim da se nanese šteta Srbiji.

Kako navodi Nebojša Stefanović u pisanoj izjavi, "Hrvatska ne može da sakrije činjenicu da je prema Srbiji povukla prljav potez, koliko god se njen premijer trudio da nađe izgovor".

Nema izgovora za podmuklo zloupotrebljavanje članstva u EU radi nanošenja štete Srbiji, kao prvom susedu. Uzalud se Andrej Plenković sada zaklanja iza odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte u Srbiju, ostaje činjenica da su on i njegova država tražili takvu meru, bez ikakvog razloga i bez ikakvog značaja za EU, osim da se nanese šteta Srbiji. To je jedini motiv Hrvatske, njene vlade i njenog premijera. I sada im je kriv predsednik Aleksandar Vučić zato što je odmah, jasno i precizno rekao da to što rade nema veze ni sa Evropom, ni sa njenim vrednostima, nego je samo stvar njihove pakosti i neprekinute želje da se Srbiji nanese šteta", istakao je Stefanović.

"Nema skrivanja iza Evropske unije, neka Plenković stisne petlju i kaže otvoreno da mu smeta jaka i razvijena Srbija i da je to njegova glavna politika, a ne nekakvo evropsko jedinstvo", dodaje ministar.

Ističe da i "koliko god se u Zagrebu trudili, Srbija neće odustati od svoje politike, ni od svog snažnog razvoja, koji očigledno toliko smetaju Hrvatskoj i njenom rukovodstvu".

"A naročito neće zaustaviti predsednika Vučića da vodi Srbiju tim putem, iako bi to najviše voleli. Srbija je dovoljno jaka da ima rešenja i za mnogo teže probleme od ovih koje Hrvatska i njen premijer pokušavaju da stave pred nju. Zato što ima čistu i jasnu politiku svog razvoja i zato što ima predsednika koji uživa ogromno poštovanje u celoj Evropi", zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR