Glas Javnosti
posta

STEFANOVIĆ: Kurti sprema novu destabilizaciju, a priče o spremnosti za predstojeći nastavak dijaloga su samo šarena laža

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović optužio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da "sprema novu destabilizaciju" Kosova i Metohije i regiona, posle izjave kako je" takozvana vojska Kosova san generacija koje su dale živote za slobodu".

Stefanović je ocenio da je u pitanju „još jedna uznemirujuća izjava, koja ništa dobro ne može doneti ni srpskom narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, niti regionu“.
„Ona nanovo pokazuje da Kurti sprema novu destabilizaciju i da su priče o spremnosti za predstojeći nastavak dijaloga samo šarena laža“, naveo je Stefanović a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je pozvao zvaničnike EU i članice Saveta bezbednosti UN da "reaguju na pokušaje destabilizacije ne samo srpske južne pokrajine, već i celog regiona", navodeći da su "pokušaji stvaranja takozvane vojske Kosova u suprotnosti sa svim međunarodnim aktima".

"Uvereni smo da je naša dužnost da nastavimo sa dijalogom, politikom mira i stabilizacije. Ali je naša obaveza i da nikad ne zaboravimo stradanja srpskog naroda. I srpski narod na Kosovu i Metohiji zasigurno neće strepeti, niti ćemo dozvoliti da mu se ponovi pogrom iz 2004. godine. Umećemo da ga zaštitimo", upozorio je u saopštenju ministar odbrane.

BONUS VIDEO Otkriveni najpoznatiji kradljivci umetničkih dela

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR
od Ex faca u 11.01.2022 19:14:32 h
     0 
Mi slušamo šarene laže godinama i svako obećenje je za dve-tri godine i desi se NIKAD. Zato, dal nas vi ili Kurti laže, dodje nam na isto. Čekamo da dodje neki lik sa karakterom da održi obećanje i da može da mu se veruje. Vi ste svoje davno odsvirali a držite se tu gde ste samo da se što više odloži i padne u zaborav razotkrivanje istine o vama. Već ste u panici