Glas Javnosti

STEFANOVIĆ IDE U AMBASADORE? Posle smene u više ODBORA ministar ODBRANE ide u DIPLOMATIJU?

Politika
Autor: Glas javnosti

Bura u naprednjačkim redovima nakon što se više lokalnih i gradskih odbora izjasnilo o mogućem isključivanju aktuelnog ministra odbrane, ne stišava se, a mnogi analitičari već sada spekulišu kakva je buduća sudbina nekada drugog čoveka SNS-a.

Gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S, urednik lista Danas Miloš Mitrović izneo je sumnje da će Stefanović momentalno biti smenjen i sa mesta ministra odbrane, te da će na tom mestu ostati do kraja mandata, odnosno do novih izbora.

- Ako pogledamo devet godina od kada su naprednjaci na vlasti, retko koga se Aleksandar Vučić odrekao iz svojih redova - kaže Mitrović.

On smatra da je verovatno da će ministar Stefanović biti raspoređen na neko od ambasadorskih mesta u svetu te da će svoju političku karijeru nastaviti u diplomatiji.

Podsetimo, pre pet meseci lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je javnosti da ima saznanja da je prisluškivan. Pred Novu godinu obelodanio je da su snimci kod njega.

Iako Vučić nije direktno za to optužio nekadašnjeg ministra policije Stefanovića, naprednjaci smatraju da je upravo on odgovoran za njegovo prisluškivanje.

- Predlog za isključenje iz članstva i smena sa svih državnih funkcija doktora Nebojše Stefanovića - bio je kratak zaključak na stranačkim telima Srpske napredne stranke među kojima je najglasniji bio odbor na beogradskoj opštini Vračar.

Za sada su dva beogradska odbora naprednjaka tražila odlazak Nebojše Stefanovića, Vračar i Rakovica, ali to su zahtevali i naprednjaci iz Čačka, Niša i Pirota.

Međutim, lider stranke Aleksandar Vučić o tome ne želi javno da govori ali je nedavno u jednoj televizijskoj emisiji naglasio da sa Stefanovićem tek treba da razgovara.

- Zavisi od njega najviše, ali o tome ćemo razgovarati narednih dana, posebno kada se budem vratio sa puta - rekao je on.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR