Glas Javnosti

STEFANOVIĆ: Ako vas zanima sve o aferi Miladin Kovačević, saslušajte šta ću reći! Evo ko ga je zaista branio i štitio!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Borko Stefanović se isprovociran medijskim napisima ovih dana o Miladinu Kovačeviću koji je u doba “demokratske vladavine” bio spasavan iz SAD gde je pretukao studenta što nas je kao državu koštalo skoro milion dolara, obratio javnosti putem Tvitera:

 

Odmah na početku je istakao da je sve podatke izneo za one koje zanima istina i činjenice.

-Nisam se pravdao, niti bih ikad to radio. Ne mogu da prihvatim laži na račun ljudi potpuno nevinih u ovoj priči, između ostalog i mog pokojnog oca, koji se često navodi kao jedan od krivaca, što je laž.

Laž je da poznajem Miladina Kovačevića ili bilo koga iz njegove familije, kao i bilo ko iz moje porodice. Laž je da smo "platili da pobegne", jer je ministarstvo pravde platilo troškove lečenja, a ovaj je već pobegao. Laž je da je bilo ko tražio da se Kovačeviću da putna isprava, navodi Stefanović i dodaje:

- Potom dolazi zahtev američke Vlade i porodice Štajnhauer za isplatu troškova lečenja prebijenom mladiću. Pregovore o isplati naknade i štete od 900 hiljada dolara vodi ministarstvo pravde Srbije, ne ministarstvo spoljnih poslova. Sa tim nemam ništa, ni lično, ni po funkciji.

Oba konzula su pravosnažno osuđena pred našim sudom, kao i sam Miladin Kovačević. Verujem da je osuđen na nisku kaznu. Nakon svega toga, američka Vlada traži da izručimo Kovačevića Americi, iako nemamo zakon koji to dozvoljava. Srbija u to vreme ipak usvaja ovaj zakon, istakao je on i naglasio da

niko iz ministarstva nije znao za ovaj događaj dok se nije desilo, niti je bilo ko intervenisao prema konzulu Miloševiću da izda putni list.

-Niko iz ministarstva nije rođak, prijatelj, niti je bilo ko poznavao Kovačevića ili bilo koga njegovog. Konzul Milošević je sam to uradio. Po zakonu je imao pravo da izda putni list samo ako je nekom pasoš izgubljen ili ukraden. Problem je što je on znao da nije. Saznavši za ovo, odmah smo, hitno, vratili oba konzula u zemlju, dali im otkaz u ministarstvu i podneli krivične prijave protiv njih našem sudu, zaključio je Stefanović u svom obraćanju javnosti.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR