Glas Javnosti

Старији политичари поштују правила

Politika
Autor: Вечерње новости

Неко чита Ксенофонта, неко мази вучјака

Пију витамине, читају, пишу, сређују дворишта и баште, играју се са љубимцима... Овако политичари који имају више од 65 година и не смеју да излазе напоље, што предвиђа једна од мера за заштиту од вируса корона, проводе време у својим домовима.
Професор и демократа Драгољуб Мићуновић каже, за "Новости", да се дружи са класичним писцима без граница.
- Тренутно читам Ксенофонта. Изоловао сам се и поштујем правила. Породица ми доноси оно што ми треба. Комуницирам телефоном. Ми смо генерално недисциплинован свет, анархичан, али сам изненађен да је већина, ипак, послушала савете лекара који нам развијају потребну дозу страха - прича нам Мићуновић.
Како каже, раније је било другачије, на пример, током бомбардовања, или вариоле вере, које се сећа, али тада није било толико медија преко којих стално стижу упозорења. Наводи да још нисмо доживели климакс страха, као што је сада у Италији и нада се да код нас неће доћи до таквих размера пандемије. 
Лидер СПО Вук Драшковић време проводи у својој кући, дружећи се са вучјаком Лакијем. Понешто пише и сређује рукописе, а нада се да ће што пре почети снимање серије "Краљ Александар", по његовом сценарију, а први кадар је зауставило ванредно стање.
Почасни председник СПС Милутин Мркоњић поручује да је за 55 година на градилиштима научио шта је изолација. Он се налази у стану са партнерком, певачицом Аном Бекутом.
- Био сам у изолацији док смо градили у пустињама Сахара и Гоби. Хвала младима, видим социјалисти са Савског венца су се организовали са друговима из СНС и помажу. Захвалан сам им, али нека се млади чувају, и ми не бисмо остарили да се нисмо пазили.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR