Glas Javnosti

ŠTA TO PREMIJERKA PRIČA?! Raskidanje ugovora sa Rio Tintom ide njima u korist

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle izjave premijerke Ane Brnabić da je Vlada Srbije sada vrlo blizu odluke da raskine ugovore sa Rio Tintom, oglasio se poslanik SNS stranke iz Čačka Bratislav Jugović.

On je nameru Ane Brnabić da Vlada Srbije raskine ugovore sa Kompanijom Rio Tinto, raskrinkao u potpunosti kao činjenje usluge stranoj Kompaniji o trošku građana Srbije.

Jugović kaže da Vlada Republike Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, u vezi sa Rio Tintom treba da postupa potpuno neutralno.

 Kad ovo kažem, mislim da ne treba da preduzimaju nikakvu radnju, pa ni da raskidaju sporazume koje je potpisala Vlada bivšeg režima. Posledice prouzrokovane raskidanjem sporazume na inicijativu Vlade je finta koja ide u korist Rio Tinta. To bi značilo da smo kao država u obavezi da obeštetimo Rio Tinto, tvrdi Jugović.

Izjave političara po pitanju ugovora sa ovom kompanijom su kontradiktorne, ugovara čas ima čas nema.

Podsetimo na izjavu Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike koja  je izjavila da je projekat „Jadar“ zaustavljen na zahtev građana, ali da je suština u studijama o proceni uticaja na životnu sredinu i ponovila kako ne postoji nikakav ugovorni odnos između države i kompanije „Rio Tinto„. BONUS VIDEO: 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR