Glas Javnosti

ŠTA RADE OVI LJUDI?! Fon Kramonova se sad pravda ALBANCIMA zbog: "Dođavola, šta to radite?" EU osuđuje Kurtija, on šalje još POLICIJE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Da li je ovo oblik ‘dobrog’ upravljanja koji želimo? Umesto toga, trebalo bi da imamo više mera za izgradnju poverenja.

Izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon pozvala je kosovske vlasti da povuku specijalne policijske jedinice sa severa i sednu za pregovarački sto, prenosi prištinska Koha ditore.

Fon Kramon je rekla da je jedini način da se situacija reši dijalogom i konstruktivno i da Vlada Kosova mnogo rizikuje „manevrima na severu“.

Da li je ovo oblik ‘dobrog’ upravljanja koji želimo? Umesto toga, trebalo bi da imamo više mera za izgradnju poverenja. Dijalog unutar Kosova je jedini izlaz iz ove situacije. On treba da ukaže kosovskim vlastima da razmisle o preduzimanju mera za izgradnju poverenja. Kao primer, povlačenje specijalnih policijskih snaga sa severa da sednu za pregovarački sto. Uključene strane treba da se konstruktivno angažuju u dijalogu za rešavanje otvorenih pitanja“, rekla je Fon Kramon na konferenciji za novinare u Prištini.

Screenshot/YouTube
foto: Glas javnosti


Upitana o svom ponašanju prema Kosovskoj policiji na severu, gde ih je u nedelju pitala „šta dođavola radite“, ona je rekla da je „samo pitala da li misle da je zaista potrebno da ostanu tamo i da čak i u Nemačkoj kada učestvovali u protestima postavljajući ista pitanja“.

Fon Kramon je navela da se u nedelju sastala sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i imala dobar i plodonosan sastanak.

Ona je rekla da je na Vladi Kosova da donese potrebne odluke.

Samo sam izrazila zabrinutost. Da li nova lokalna vlast ima legitimitet, ne sumnjam u to. Ali samo sam izrazila zabrinutost“, rekla je Fon Kramon.

Ona je odgovorila i na izjavu poslanika Samoopredeljenja Artana Abrašija da ih „gosti čekaju u Prizrenu na ćevape“, rekavši da je više puta bila u Prizrenu i da će posle ćevapa ponovo otići.

Ne bojm se, ja volim Prizren“, rekla je Fon Kramon.

Ona je rekla da je ranije planirana poseta Kosovu radi predstavljanja Izveštaja Evropskog parlamenta o Kosovu. Čestitala građanima na liberalizaciji viza, kao i Vladi na radu koji je uradila u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bez obzira šta se dešava ovde (na Kosovu), mi ćemo se pridružiti Savetu Evrope. U svemu što se dešava Kosovo ima našu podršku, ali morate da vidite stvari koje imate u rukama, morate da radite te stvari mudro“, dodala je ona.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR