Glas Javnosti

ŠTA POLITIKA UČINI OD ŽENE, MAGIJA VLASTI: Od buvljaka do Šanela, Luj Vitona i nakita od 14.000 evra

Politika
Autor: Glas javnosti

Neke poznate dame srpske politike evolurale su do neprepoznatljivosti ulažući mala bogatstva u ulepšavanje, estetsku hirurgiju, garderobu i nakit.

Narod kaže “daj čoveku vlast u ruke, pa da vidiš kakv je”, a Merlin Monro je govorila da kad žena stane na prave ciple osvojiće svet. Vođene ovim idejama naše političarke prešle su dug put od od stranačkih aktivististinja koje se oblače kod Kineza do stilizovanih dama u firmiranim krpicama.  Za jednu se pričalo da je kupila podmetač za noge da može udobnije da se smesti u fotelju, dok o drugoj govore da joj frizerka I šminkerka redovno dolazi u ministrastvo u cik zore da je doteruje za dan pred njom .

  Neke poznate dame srpske politike evolurale su do neprepoznatljivosti ulažući mala bogatstva u ulepšavanje, estetsku hirurgiju, garderobu I nakit. 

Zorana Mihajlović je bila članica partije G17 plus, a najpre je bila savetnik potpredsednika Vlade Srbije Miroljuba Labusa za energetiku i politiku zaštite životne sredine. Do 2010. godine obavljala je poslove savetnika za energetiku predsednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika. Aprila 2010. postala je članica Srpske napredne stranke. Krajem septembra 2012. izabrana je za potpredsednicu stranke, jula iste godine u Vladi Srbije obavlja vodeće poslove od savetnika do ministra. O njenoj ogrlici vrednoj 14.000 evra, ali I drugom skupocenom nakitu mediji su pisali danima.

 

Jorgovanka Tabaković u SRS se uključila 1992. Godine i u više navrata birana je za narodnu poslanicu te partije. U drugoj Vladi Mirka Marjanovića (SPS-JUL-SRS) bila je na funkciji ministarke za ekonomsku i vlasničku transformaciju.

Ali nije bila sklona ličnoj transformaciji kao poslednjih godina. U Srpsku naprednu stranku  prešla je2008, a nakon parlamentarnih izbora 2012. izabrana je za narodnu poslanicu. Već 6. avgusta imenovana za guvernerku Narodne banke Srbije, a guvernerkinoj podmlađujućoj frizuri i danas se priča.

 Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Jalena Trivan, predsednik Upravnog odbora Filmskog centra Srbije bila je prva među političarkama koja se latila trenda silikona.

 Inače pisalo se da je doktorat nekadašnje prve dame DS (potpredsednica I portparolka Demokratske stranke) , odbranjen 2013. godine, sa najmanje 15 odsto teksta koji je prepisan bez navođenja izvora, a softver ‘Turnitin’ otkrio je 29 odsto teksta koji se nalazi u drugim izvorima na srpskom jeziku. Boško Obradović lider “Dveri” tvrdi da je “pokrala” baš njegovu intelektualnu svojinu.

 Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Jadranka Joksimović  je u i Srpskoj radikalnoj stranci bila saradnik Aleksandra Vučića za međunarodne odnose, radila u redakciji časopisa „Velika Srbija“, za urednicu „Zemunskih novina“ izabrana je 2009. godine. Od aprila 2014. godine sela je u ministarske foteljama Vlade Srbije.

 Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Ana Brnabić završila je univerzitet Northwood u Mičigenu, a krajem 2001. vraća se u Srbiju, gde je radila za različite američke konsultantske firme. Od 2011. radi u američkoj kompaniji za razvoj vetroparkova Continental Wind Serbia, a od januara 2013. postaje i njen direktor. Za Brnabićevu je šira javnost čula u oktobru 2015. tokom afere „Lidija Udovički“.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Zajedničko svim ovim dama je da su ih funkcije u vlasti promenile, njihov fizički izgled svakako, a za ostalo pokazeće vreme. Ono kada ne budu vlast.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR