Glas Javnosti

ŠTA NAS ČEKA POSLE BOŽIĆA? DIPLOMATSKA OFANZIVA ZAPADA prema Srbiji oko Kosmeta, ubeđivanja…

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbiju bi posle božićnih praznika trebalo da posete predstavnici Evropske unije, SAD, Francuske i Nemačke kako bi ubrzali rešavanje pitanja Kosova, prenele su Novosti.

Prema pisanju tog lista, Beograd bi prvo trebalo da posete specijalni izaslanici Vašingtona i Brisela, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak. Zajedno sa njima treba da dođu i izaslanici francuskog predsednika i nemačkog kancelara, Emanuel Bon i Jens Pletner.

Novosti su, pozivajući se na svoje izvore, navele da najmanje desetak zapadnih diplomata planira da dođe u Beograd kako bi "ubeđivali srpski državni vrh da se pokrenu politički pregovori sa albanskom stranom", u čijem bi središtu bio francusko-nemački plan.

Pored američko-evropske četvorke nije isključeno da u narednom periodu u Beograd dođe još jedan izaslanik iz Kvinte, piše list.

Novosti podsećaju da i Velika Britanija ima izaslanika za Zapadni Balkan, a to je Stjuart Pič. Izaslanike za region imaju i Slovenija - Anžej Frangeš i Grčka - Sofija Gramata. Pored Pletnera, regionom se u ime Berlina bavi i Manuel Zaracin, kojeg je imenovala Vlada Nemačke, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR