Glas Javnosti

SSP o Marku Bastaću: Dostavljač hrane odjednom dobio novac za kampanju i bio kandidat Igora Žeželja

Politika
Autor: Glas javnosti

Stranka slobode i pravde oglasila se saopštenjem u kom navodi da je Marko Bastać, kandidat na lokalnim izborima na Starom gradu, zapravo "kandidat Kurira i Igora Žeželja".

„Marko Bastać je na ove izbore izašao kao kandidat Kurira, odnosno Igora Žeželja. Čovek, koji je da bi preživeo, prethodnih godina radio kao dostavljač hrane, odjednom je imao novca za kampanju na mrežama vrednu desetine hiljada evra, prostorije za svoju listu, bilborde… Glasove je na ovim izborima dobio od onih koji su bili protiv Vučića, ali nisu želeli da glasaju za Dobricu Veselinovića i „Biram borbu“. Ovi podaci nisu poznati jedino ljudima sa ove liste koji se ponižavaju i u dve grupe idu na noge Bastaću dozvoljavajući da im on prodaje priču o navodnom programu za Stari grad“, navodi se u saopštenju SSP.

Oni dodaju da je Bastać ostao zapamćen kao čovek koji se se protiv režima Aleksandra Vučića odnosno Gorana Vesića borio najviše na ulici.

„Od akcija na promociji Vesićeve knjige do performansa ispred zgrade u kojoj je Vesić tada živeo. Danas za to optužuje Dragana Đilasa objašnjavajući kako je on to sve osmislio dok je on, Marko Bastać, za razgovore sa građanima i u institucijama, a ne za jurcanje po ulicama. Zapamćen je Bastać i po optužbama bivšeg bliskog saradnika da ga je fizički maltretirao, kao i po tome što je izašao na izbore 2020. koje je opozcija bojkotvala, a zbog čega je izbačen iz SSP-a“, navodi se u saopštenju ove stranke.


Oni dodaju da su Bastaću „danas sve ove stvari oproštene“.

„I od strane vlasti i od strane opozicije koja je izašla na izbore. Sve pod parolom promena na Starom gradu. Kada završi ovaj performans Marko Bastać sasvim sigurno više neće morati da radi kao dostavljač hrane. Šta će raditi oni koje će napraviti budalama ostaje da se vidi“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Marko Bastać je danas izjavio, gostujući na Kurir TV da je potpuno jasno da građani ne žele nikakav sukob, ni podele, već isključivo, kako je naveo, rad na terenu i realizaciju programa.

„Na primer, sada u ovim razgovorima, da nazovemo to razgovorima, ja primećujem kod dosta političkih aktera taj obrazac nekog jurcanja po ulici. Ja vam kažem, bio sam u toj situaciji, video sam da to ne valja. I da ništa nije dobro doneo taj vaninstitucionalni okvir. Ništa nismo postigli time. Ja vidim taj obrazac i kod Radomira Lazovića sada. To jurimo se po ulici je potpuno besmisleno i tu prosto treba se skloniti od tog obrazca koji je nametnuo Dragan Đilas kroz političko delovanje“, naveo je Bastać, uz napomenu da je saradnja sa predsednikom SSP Draganom Đilasom „maltene dovela do gašenja“ njegove grupacije Čuvari Starog grada.

Glas javnosti /N07S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR