Glas Javnosti

SRPSKI HEROJ S KOŠARA UHAPŠEN U MITROVICI I HITNO IZVEDEN PRED SUD?! Apel za OSLOBAĐANJE Siniše Jevtića - moramo da mu POMOGNEMO!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja objavio je da je srpski vojni veteran Siniša Jevtić uhapšen, "ubrzo nakon što je ušao na Kosovo da se pridruži nasilnoj pobuni"

Na društvenim mrežama se pojavila objava da je srpski heroj sa Košara i ratni veteran Siniša Jevtić uhapšen 30. maja u Kosovskoj Mitrovici, te da je dva dana kasnije hitno izveden pred "sud za ratne zločine u Prištini". U informaciji se mole mediji i državni organi da posreduju u oslobađanju "heroja, a ne ratnog zločinca". 

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja objavio je da je srpski vojni veteran Siniša Jevtić uhapšen, "ubrzo nakon što je ušao na Kosovo da se pridruži nasilnoj pobuni".


Njega je do granice sa Kosovom otpratio ultranacionalistički srpski poslanik Erac Strahinja, iz proruske krajnje desničarske stranke, navodi se u objavi na Tviteru.


On se na "Kosovu" borio i na Košarama, naveo je Svečlja i dodao da Jevtić "ponosno pokazuje ordenje koje je dobio od balkanskog kasapina Miloševića".

Po njegovim rečima, pre dolaska na Kosovo, Jevtić je delio traktate u kojima je pozivao veterane da se mobilišu za "konačno oslobođenje svete zemlje", misleći Kosovo.

"U nedelju uveče, primećen je na video snimcima sa grupom ljudi, među kojima je bio i Strahinja, kako pevaju srpske nacionalističke pesme, tvrdeći da je Kosovo njihovo. Jevtić se identifikuje kao Srbin i Rus, otvoreno podržavajući agresiju Rusije na Ukrajinu simbolom Z", navodi se u tvitu.

Svečlja ističe da je taj simbol iscrtan na automobilima policije, KFOR-a i medija koji pokrivaju nasilnu rulju na severu. Pre dolaska na Kosovo, Jevtić je širio poruke u kojima pozivaj na napade na KFOR i policiju.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR