Glas Javnosti

SRPSKI AMBASADOR U ANGOLI KAO STANOJE IZ MONTEVIDEA: Pojavio se na PRIJEMU U OPANCIMA I ŠAJKAČI, svi mu se smeju A ON PONOSAN! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle bivše predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, koja je nosila hidžab, ambasador Srbije u Angoli Miloš Perišić postao je politički hit i predmet rasprave na društvenim mrežama, zbog svoje odluke da na dužnost stupi obučen u srpsku narodnu nošnju.

Pitanje, da li je opancima i šajkači mesto u diplomatiji, bio je još jedan povod za burnu raspavu na društvenim mrežama.

Na fotografije Perišića koji u nošnji predaje akreditivno pismo predsedniku Angole Žoau Gonsalvešu Lourensu reagovao je bivši zaštitnik građana Saša Janković.
“Naš ambasador predaje akreditive u Angoli… Naša narodnja nošnja je lepa, i u Angoli svakako imaju svoju, ali diplomatija nije folklorna sekcija. Ne valja kad nam se smeju, a prečesto je to slučaj – napisao je Janković.

Na šta je brzo dobio i odgovor koji glasi "Poštovani gospodine Jankoviću, jedan profesor fakulteta koji ste Vi završili, akademik Radomir Lukić je svoju doktorsku disertaciju branio na Sorboni u narodnoj nošnji, s toga razlozi za smejanje nama kao državi postoje i ima ih mnogo, ali ovde to nije slučaj"...

Inače komentatori na društvenim mrežama već su ga prozvali Stanoje po liku dečaka koji je nosio narodnu nošnju na svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu 1930.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR