Glas Javnosti

Srpske granice štite Evropu

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da će Srbija dobiti veliku pomoć Austrije i Mađarske da bi zaštitila svoju granicu prema Severnoj Makedoniji od priliva ilegalnih migranata.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrima Mađarske i Austrije rekao da je u pitanju tehničko opremanje a da će se zajedno raditi na povećanju broja ljudi i jedinica koje će biti raspoređene na granici Srbije.

„Srbija nastavlja da radi ono sto je do sada radila, ali može da računa na daleko veću materijalnu i političku pomoć Austrije i Mađarske”, istakao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara kakve obaveze preuzima Srbija i na kakve vrste pomoći može da računa od Mađarske i Austrije.



Vulin je istakao i da Srbija nije preuzele nikakve posebne obaveze, već da nastavlja da brani svoju granicu i teritoriju, i još jednom u istoriji štiti Evropu štiteći sebe na prvom mestu.

„Srbija nije preuzela nikakve posebne obaveze, ali je partner Austrije i Mađarske. Dogovorili smo se da napravimo zajednički plan kako da ojačamo zajedničku odbranu od ilegalni migracija.

Nema nikakvih tačaka zadržavanja migranata na nasem prostoru, nikakav hot spot neće biti uspostavljen ni novi prihvatni centri na teritoriji Srbije, nikakvo povećanje kapaciteta”, istakao je Vulin.

On je napomenuo da je cilj da se kontrolišu ulasci u nasu zemlju i smanji broj ilegalnih ulazaka na prostor Srbije, a ne da se olakša kretanje migrantima ili da im se omogući da duže borave  na našoj teritoriji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR