Glas Javnosti

SRPSKA VOJSKA MOŽE DA OSVOJI KOSOVO ZA DVA DANA! – ZVONIMIR TRAJKOVIĆ

Politika
Autor: Glas javnosti

Laž je da na Kosovu živi dva milliona Šiptara. Kosovo uopšte nije problem. Naša vojska može da osvoji Kosovo bukvalno za dva dana, izjavio je ranije u jednom intervjuu Zvonimir Trajković, bivši savetnik Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Vojislava Koštunice i Mila Đukanovića.

Trajković je preminuo 2021. godine, ali njegove izjave i danas kruže društvenim mrežama. Podsećamo na njegovu izjavu u jednom od intervjua, kada je govorio o Kosovu i Metohiji, gde je rođen i bio jedan od lidera pokreta Srba.

– Na Kosovu novinari kažu da živi dva miliona Šiptara - nisu to Albanci, to su Šiptari. A ja kažem ovako: Kosovo ima 133 planinska vrha viša od 2.000 metara, 45 posto teritorije Kosova i Metohije je iznad 1.800 metara. Gde su smestili dva miliona Šiptara? Kosovo ima šest gradića. Samo Prizren i Priština imaju preko 100.000 stanovnika – rekao je Trajković u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.  

Govoreći o Preševskoj dolini, naveo je da opština Preševo ima 44.000 stanovnika, a ne 400.000, da u bujanovačkoj opštini živi 55 odsto Srba, 45 odsto Albanaca, a da je u opštini Medveđa svega sedam odsto Albanaca.

– O čemu mi tu pričamo? Tu se prave takve konstrukcije. Kosovo je često služilo da zamagli neke druge probleme u Srbiji, pa se onda Kosovo isturi kao problem, kazao je Trajković i istakao:

– Kosovo uopšte nije problem. Naša vojska može da osvoji Kosovo bukvalno za dva dana.

Gledali ste na televiziji da se Šiptari masovno sele, pa u Vojvodini, u Subotici, kampuju, naveo je Trajković.

– Na Kosovu nema ni 700.000 Šiptara. U Vikipediji stoji da je na Kosovu 1999. godine, pre bombardovanja, živelo šest posto Srba. Ako je šest posto Srba 350.000, to bi značilo da je na Kosovu živelo oko šest miliona ljudi. To je čista matematika – rekao je Trajković.

Objasnio je i kako je došao do cifre od 350.000 Srba.

– Njih 220.000 se iselilo sa Kosova, dobili su legitimacije, registrovan je svaki. Danas 130.000 Srba živi dole – to je 350.000. Ako je 350.000 predstavljalo šest posto stanovnika Kosova, znači da ih je bilo ukupno šest miliona. E, to su te sve moguće gimnastike, laži – zaključio je Trajković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR