Glas Javnosti

SRCE: POMOĆ U VAUČERIMA klasičan primer DISKRIMINACIJE, moguća i KORUPCIJA

Politika
Autor: Glas javnosti

Pomoć za svu decu do 18 godina kao i za zaposlene u obrazovanju je svakako potrebna, posebno u okolnostima rastuće inflacije i ekonomske nestabilnosti, ali način na koji režim sprovodi ovu akciju putem vaučera izaziva sumnju da je reč o mogućoj korupciji, ocenio je danas član Predsedništva pokreta Srbija centar (SRCE) Boško Šindić.

Vaučeri se mogu iskoristiti samo u određenim radnjama, čime će se novac iz budžeta preneti u privatne ruke, ukazuje Šindić u pisanoj izjavi.

Ono što je problematičnije jeste činjenica da ove vaučere i ovu pomoć dobijaju zaposleni i deca samo u Beogradu, što je klasičan primer diskriminacije dece iz unutrašnjosti, dodaje se.

Ta selektivna i skupa akcija ukazuje da se režim na sve načine trudi da zaustavi pad podrške. (Gradonačelnik) Aleksandar Šapić odlučuje da iz budžeta grada Beograda izdvoji skoro 18 miliona evra za ovu namenu. Ovakvim i sličnim populističkim merama pokušava da kupi svoj opstanak na vlasti, dodvoravajući se biračima, zaključuje Šindić, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR