Glas Javnosti

SRBIMA FALI JOŠ JEDAN PAPIR: Ugljanin nije prihvatio zahtev građana za opoziv gradonačelnika Mitrovice

Politika
Autor: Glas javnosti

Zahtev za smenu gradonačelnika koji je grupa građana podnela prošle nedelje u zgradi opštine Severna Mitrovica – nije prihvatio predsedavajući skupštine ove opštine, Nedžad Ugljanin, saopštio je on .

Naglasio je da ukoliko mu ova grupa građana dostavi zasebno obaveštenje o „formiranju inicijativne grupe“, uz „zahtev da ih CIK registruje“ uz već podnet popunjen formular, on će ih ukoliko sutra „registrovati“.

Grupa građana podnela je u ovoj opštini zahtev za smenu gradonačelnika pre tačno pet dana – po drugi put.

Tamo ih je, u skupštinskoj sali, primio sam Ugljanin, kojem se, kako to predviđa Administrativno uputstvo, građani obraćaju sa zahtevom za registrovanje inicijativne grupe, odnosno, pokretanje postupka za prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika.



„Inicijatori za pokretanje postupka o smeni gradonačelnika došli su i primio sam ih u okviru SO Severna Mitrovica, gde su oni dopunili taj zahtev i meni su se kao predsedavajućem obratili pisanim putem i naveli da se rukovode administrativnim uputstvom“, kazao je za naš portal pre pet dana Ugljanin.

Zahtev je potom od njih prihvatio, i podsetio da mu predstoji rok od pet dana da ga razmotri i o ishodu obavesti inicijatore.


Kosovska Mitrovica  (foto: Jutjub)

Ugljanin je kazao tada da je istog dana njihov prosledio Ministarstvu administracije lokalne samouprave, Centralnoj izbornoj komisiji, ali i samom gradonačelniku.

Ipak, prema Administrativnom uputstvu Član 5 stav 3, navodi se da je upravo predsedavajući ovlašćeno lice za registraciju inicijatorske grupe.

Glas javnosti/KoSSev

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR