Glas Javnosti

SRBI POSTAVLJAJU BARIKADE: Hoće da spreče da uhapšenog Dejana Pantića prebace u Prištinu! U PREKIDU INTERNET I MOBILNA MREŽA!

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Na Jarinju je danas uhapšen Srbin Dejan Pantić koji je bio integrisani pripadnik Kosovske policije, a Srbi sa severa Kosova okupljaju se i postavljaju barikade. Srbi ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu.

Od okupljenih se može čuti da je reč o čoveku bez mrlje u karijeri, koji nije učestvovao u ratnim dejstvima na Kosovu.
Stigao je i Euleks.
Veći broj građana okupio se na ulazu i izlazu iz Leposavića, a nekoliko stotina građana okupilo se i u Rudaru kod Zvečana, u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu. U Svernoj mitrovici čuju se sirene.

- Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza - rekao je direktor kancelarije za KiM Petar Petković i dodao:

- Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju.

Trenutno je na severu Kosova i Metohije u prekidu i internet i mobilna mreća. 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR