Glas Javnosti

SRBI NA SEVERU VRAĆAJU TROBOJKE NA OPŠTINE! Snagom srpskog jedinstva zaustavljena TIRANIJA Prištine?! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Da li to znači da je zaustavljena represija Prištine snagom ujedinjenja srpskog naroda u našoj svetoj južnoj pokrajini?

Jutro nakon nemira u Zvečanu, situacija u svim opštinama na Severu je znatno mirnija u odnosu na jučerašnji dan. I ovog jutra su se građani i zaposleni u srpskim opštinskim privremenim organima okupili ispred opštinskih zgrada u kojim se od petka nalaze jake snage Specijalne jedinice Kosovske policije. U pitanju su opštine Zvečan, Leposavić i Zubin Potok u koje su specijalci nasilno ušli kako bi sproveli nove albanske gradonačelnike.

Najkritičnije juče je bilo u Zvečanu, gde je došlo do sukoba okupljenih Srba sa KFOR-om, kada su Srbi odbili da, posle višečasovnih pregovora i protesta, propuste dva blindirana policijska vozila, zatraživši da opštinske zgrade u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, napuste sve specijalne jedinice Kosovske policije.

Povređeno je više desetina građana i oko 25 pripadnika KFOR-a. Istovremeno, kako je potvrdila Kosovska policija, petorica Srba je privedeno upravo u vezi sa ovim nemirima.

Već sinoć stigao je snažan talas osuda u vezi sa najnovijom krizom na Severu, ali ovog puta na račun Srba, odnosno onih koji su se sukobili sa KFOR-om.

Međunarodni predstavnici koji su prethodnih dana upirali prst u kosovske vlasti i premijera Aljbina Kurtija da prestane da vuče jednostrane poteze, da mora hitno da deeskalira situaciju, i da su jednostrane provokacije bile nepotrebne, sada listom osuđuju snažno nasilje prema pripadnicima KFOR-a, odnosno NATO-a i novinarima.

U Zvečanu je jutros situacija mirna. Komunalne ekipe na terenu raščišćavaju nered koji je ostao od jučerašnjeg sukoba.

Prodavnice rade, a građani danas radoznalo šetaju po gradu. Ispred same opštine i danas je okupljen znatno manji broj građana u odnosu na juče. Takođe, i danas su tu pojedini čelnici Srpske liste.

Kako se može videti na nekim snimcima na društvenim mrežaama, Srbi su počeli da vraćaju srpske trobojke na mesta s kojih su skinute prethodnih dana. 




Da li to znači da je zaustavljena represija Prištine snagom ujedinjenja srpskog naroda u našoj svetoj južnoj pokrajini?


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR