Glas Javnosti

SRBI NA BARIKADAMA 18 DANA: Postavili novu prepreku u blizini Tehničke škole u Severnoj Mitrovici! OSTAJU SVI ZAHTEVI! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Srbi sa severa Kosova i Metohije su na barikadama 18. dan.

Kao i pre nešto više od dve nedelje, Srbi zahtevaju oslobađanje uhapšenih Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića, kao i povlačenje specijalnih policijskih snaga sa severa, a od jutros je napravljena i nova barikada u Bošnjačkoj mahali u blizini Tehničke škole.

Tek kada se ispune ovi zahtevi, Srbi su najavili da će ukloniti barikade.

Zbog hapšenja Srba i prisustva specijalnih snaga kosovske policije na Severu, Srbi sa severa Kosova su i dalje su na barikadama, već 18 dana.


U međuvremenu Kfor je saopštio da je započeo istragu o pucnjavi u Zubinom Potoku, u kojoj, kako su rekli, nije bilo ni povređenih ni materijalne štete, pozvavši da se rešenja traže kroz dijalog.

Jučerašnji dan obeležilo je i vraćanje patrijarha Porfirija sa administrativnog prelaza Merdare, čime je patrijarh SPC onemogućen da ode u Pećku patrijaršiju.

"Kao patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom", poručio je patrijarh ističući da su vrata na njegovom domu ovime za njega zaključana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR