Glas Javnosti

SRBI DOČEKALI 16 JUTRO NA BARIKADAMA: Ne odustaju od svojih zahteva - OSLOBAĐANJE SVIH UHAPŠENIH!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Srbi na severu Kosova su pre 16 dana podigli barikade u znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića.
Barikade su postavljene u Rudaru, Lešku, Ibarskoj Slatini i još na nekoliko mesta na glavnim putnim pravcima na severu Kosova, koji iz Severne Mitrovice i Zvečana vode prema Leposaviću i Zubinom Potoku i prema administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Traže oslobađanje neosnovano uhapšenih, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa Kosova povuku jedinice sa dugim cevima i oklopnim vozilima, uz garancije Kfora da te jedinice neće dolaziti na sever.

Uhapšeni Dejan Pantić još uvek se nalazi u pritvoru na administrativnom prelazu Jarinje i njemu još uvek nije omogućen kontakt s porodicom.


Dejan Pantić

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti izjavio je da je Kfor tražio još vremena za uklanjanje barikada, ali da to ne može da se toleriše unedogled, jer barikade ometaju slobodu kretanja, i prema njegovim rečima posle "Božića će se susresti sa komandatom Kfora gde će se sve razjasniti".

"Budući da je večeras Božić, uskoro ćemo imati sastanak sa komandantom Kfora, ali to ne može beskonačno da se toleriše i možemo dopustiti da prođe još nekoliko nedelja, a da nemamo slobodu kretanja. Na tom sastanku koji ćemo imati, verujem da će se sve razjasniti", rekao je Kurti.

U međuvremenu oglasio se i komandant Kfora general-major Anđelo Mikele Ristuća izjavivši da je dijalog ključ u nalaženju rešenja za smirivanje tenzija na severu Kosova i Metohije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR