Glas Javnosti

SRAMNO IŽIVLJAVANJE KURTIJEVIH HARAČLIJA: Vino zaplenjuju zbog "nelegalne proizvodnje"; SRBIN poručio - "Ovo radimo već šest generacija!"

Politika
Autor: Glas javnosti

  • Naoružani pripadnici takozvane kosovske policije" došli su danas sa carinicima ispred vinice Petrović u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji kako bi zaplenili vino uz sramno obrazloženje da se -  "nelegalno proizvodi"
  • Šest generacija 

    se bavimo proizvodnjom vina, ja sam svoju firmu stavio u mirovanje u skladu sa zakonom kada je počela korona i firma nije nakon toga aktivirana. Količine vina koje sam pravio, pravio sam za svoje potrebe - rekao je novinarima Srđan Petrović vlanik ove vinice u centru Velike Hoče, jedne od najstarijih na ovom područku.

    Inače, ova vinica nije izvozila vino zbog problema sa deklaracijama na administrativnim prelazima, što je slučaj i sa ostalim proizvođačima vina u Velikoj Hoči, koji poslednjih godina proizvode vino za sopstvene potrebe.

Podsetimo, povodom ovog incidenta oglasio se danas i Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je na Tviteru napisao da je "Aljbin Kurti ponovo udario na Srbe na Kosovu i Metohiji poslavši svoju policiju u centar Velike Hoče, da zapleni Srbima vino".

- Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra. Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror! – napisano je Petković na Tviteru.





SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR