Glas Javnosti

SRAMNO! DOK UKRAJINA KRVARI, ONI TRAŽE PRIZNANJE KOSOVA: Šiptari uputili zahtev Kijevu, a onda je usledio hladan tuš

Politika
Autor: Glas javnosti

Dok u Ukrajini već osmi dan bukti rat, kosovski mediji zatražili su od ukrajinskog predsednika Volodmira Zelenskog da kaže hoće li ta država da prizna Kosovo! Usledio je brutalan odgovor.

Mešetarski, po svom ustaljenom običaju, prištinski predstavnici pokušavaju svaku situaciju da iskoriste ne bi li izvukli za sebe neku korist, a ne prezaju ni od toga da povuku nekoga za rukav dok je u ratu.

Tako je Radio televizija Kosova (RTK) upitala savetnika predsednika Ukrajine , Jehora Černjeva, da li će Uktajina razmotriti priznanje Kosova.


- S aspekta Ukrajine, mislim da trenutno nije pravo vreme za to pitanje - odbrusio im je Černjev.

Istakao je da je situacija u Ukrajini izuzetno teška i da joj je potrebna pomoć.

- NATO i države članice mogu da nam pomognu u veoma važnoj stvari, da zatvorimo nebo, što znači da bilo kakva letelica ili projektil ne bi trebalo da bude na ukrajinskom nebu, jer imamo najveću štetu od projektila i bombi. aviona. Imamo i svoje protivvazdušne sisteme, ali to nije dovoljno, pa nam je potrebna ova podrška - rekao je Černjev.


Govoreći o tome koliko je ukrajinski predsednik bezbedan, Černjev je naglasio da je on i dalje u Kijevu.

- Ruska Federacija pokušava da ubije predsednika Zelenskog i uspostavi vladu, novog predsednika u Ukrajini, ali predsednik je i dalje u Kijevu, glavnom gradu - konstatovao je Černjev za RTK.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR