Glas Javnosti

SRAMNA PROSLAVA "NEZAVISNOSTI" TZV. "KOSOVA" U BEOGRADU: Prljave uloge Dušana Janjića i Sonje Biserko, glumili "goste"!

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Svako je od šačice gostiju na "proslavi" 15 godina od jedostrano proglašene nezavisnosti takozvanog "Kosova" imao svoju ulogu.

Poslanik Skupštine Srbije i predstavnik albanske manjine Šaip Kamberi - da obavesti javnost putem društvenih mreža da je u Beogradu prvi put za deceniju i po obeležen ovaj dan. Doduše, u dnevnoj sobi stana oficira za vezu Prištine Jatiša Jašarija.

Što bi naš narod rekao, svako iza zatvorenih vrata može da radi šta želi.


Stari prištinski prijatelji, predstavnici civilnog sektora, Sonja Biserko i Dušan Janjić, bili su tu da odigraju ulogu poznatih gostiju, odnosne iole prepoznatljivih likova.

Lako je bilo njima da podignu čašu za tzv. Kosovo, kada je Janjić, usred Prištine, već milovao ruku zločinca Ramuša Haradinaja, a Biserko preporučivala da je idealno da lažna država uđe u Unesko, jer će tako biti zaštićene srpske svetinje. Iste one koje su prethodno Albanci uništavali i palili, neke i sravnili sa zemljom.

Sramna uloga: Dušan Janjić

Bila je svojevremeno Biserko rada i da nekadašnji lider terorističke "ovk" bivši predsednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Hašim Tači, koji sada u zatvoru čeka početak suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, ubistva i mučenja, bude gost Begrada. A ona je u Prištini već godinama rado viđen gost.

Od Tačija do trenutnog premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija.


Odigrala prljavu ulogu: Sonja Biserko

Jašari je, prema scenariju, bio barjaktar. Uneo je u jedan ćošak zastavu lažne države. Lažno je i predstavljen kao ambasador, diplomata, a ne oficir za vezu. U rangu sekretara, tehničko lica.

Sve u svemu, loš scenario i gluma, malo likova i kadrova, pa u suštini nije ni bilo radnje. Samo statisti u režiji Prištine.

Ali, kakva država, takva i proslava.  

   

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR