Glas Javnosti

SRAMNA IZJAVA ŠEFA EULEKSA: Ne znamo tačno gde je Dejan Pantić i da li je dobio lekove! PORODICA OČAJNA!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark u ekskluzivnom intervjuu za Kosovo onlajn rekao je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi.

"Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Mi smo dostavili lekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni gospodinu Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je.

Rečeno nam je da su lekovi dostavljeni. Ali postoje kontradiktorne izjave iz nekih izvora. Sada proveravamo, poslaćemo policijsku jedinicu i policijskog savetnika u Leposavić.

Vrlo je važno da gospodin Pantić bude tretiran prema svim odgovarajućim standardima, da je u odgovarajućem pritvorskom centru, jer nisam siguran na kojoj je lokaciji fizički pritvoren, da li je ta lokacija odgovarajuća prema kosovskom zakonu, da li se poštuju njegova prava, da li je video advokata, da li je u kontaktu sa porodicom.

On takođe mora da sarađuje u pogledu davanja izjave, mora biti svestan optužbi. Koliko razumem saslušan je putem video linka i određeno mu je zadrđavanje od 30 dana. Budite sigurni da pomno pratimo ovaj slučaj", rekao je Vigemark.

Kompletan intervju sa Vigemarkom u kome je govorio o aktuelnom stanju na severu, o stanju u kosovskom sudstvu i policiji i ostalim najvažnijim temama, objavićemo sutra pre podne.

Suzana Pantić, supruga uhapšenog Dejana Pantića izjavila je za Radio Mitrovica sever da su očajni, posle večerašnje izjave šefa Euleksa Larsa Gunar Vigemarka da ima kontradiktorne informacije u vezi sa tim da li je njenom suprugu dostavljena terapija ili ne, i da Euleks ne zna gde se tačno nalazi.

“Peti dan od hapšenja supruga, ni deca, ni ja još uvek nismo čuli Dejanov glas, niti je dobio pravo na poziv, niti znamo gde je, da li je dobro, da li je dobio terapiju. Današnjom izjavom policije da je dobio lekove, bili smo ohrabreni, ali posle izjave šefa Euleksa, mi smo očajni i nemoćni” rekla je Suzana Pantić.

Ona je apelovala na sve relevantne institucije, međunarodnu zajednicu, organizacije koje se bore za ljudska prava, da se angažuju i zahtevaju od nadležnih da Dejanu omoguće da se javi porodici jednim telefonskim pozivom, a da u pritvoru bude adekvatno tretiran uz dostavljanje propisane terapije.

Porodica poziva nadležne pravosudne institucije da ih bez odlaganja obaveste gde se Dejan nakon privođenja nalazi i da li je prebačen u neki od zatvora na Kosovu, nakon što sigurno znaju da je je duže od 48 sati proveo na stolici u specijalnoj bazi policije na Jarinju.

Porodica je zahvalna državnom vrhu Srbije i svim građanima koji pružaju podršku u njihovoj borbi.

Dejan Pantić uhapšen je 10.decembra na prelazu Jarinje, a dva dana kasnije sudija mu je posle saslušanja putem video veze odredio pritvor do 30 dana, pod sumnjom da je učestvovao u napadu na prostorije i osoblje Centralne izborne komisije u Severnoj Mitrovici.

Glas javnosti/Kosovo online/Radio Mitrovica

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR