Glas Javnosti

Spremanje atentata na predsednika Vučića je pokušaj uništenja države Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Srđan Lalić, koji je inače jedan od glavnih Belivukovih ljudi, potvrdio je ono na šta su Službe bezbednosti upozoravale -predsedniku je život bio u opasnosti.

Službe su odmah, a sve na osnovu početnih operativnih informacija o tome da se sprema atentat na predsednika, a kako bi sprečile realizaciju toga, mobilisale sve subjekte bezbednosti i u punom kapacitetu intenzivirale operativno-tehničke mere i radnje i preduzele čitav niz drugih aktivnosti iz delokruga svog rada.

Kao što pravila nalažu pristupilo se operativnim istraživanjima, prikupljanju, obradi i proceni svnh dobijenih bezbednosnih informacija iz zemlje i regiona. Bilo je potrebno otkriti ko stoji iza pretnje i sve opasnosti eliminisati.  Lalić je dodatno pojasnio i time i priznao da su za taj posao, kao egzekutori, bili angažovani članovi grupe Velje Nevolje. Logističku podršku i finansijska sredstva u milionskom iznosu u evrima je obezbedio jedan od vođa kriminalne grupe iz regiona. Srđan Lalić je u istom iskazu naveo i njihove planove da se tokom februara na Dan državnosti izvrši atentat na predsednika.

Organizovana, profesionalna i pravovremena akcija bezbednosnih Službi Republike Srbije  potpuno im je osujetila planove i čak su identifikovani i glavni nosioci ovog pokušaja likvidacije predsednika.

Lalić nastavlja i kaže da se zbog velikog prisustva snaga bezbednosti na skupu nisu usudili da nešto pokušaju, ali da od namere da izvrše atentat na predsednika Vučića nisu odustajali. To im je i dalje bio glavni cilj i na njemu se radilo sve dok svi članovi ove organizovane grupe nisu završili iza rešetaka.

Lalić iz straha ili vođen nekim drugim motivom ipak prećutkuje ono što nam je zapravo najvažnije - ko stoji iza svega, ko je nalogodavac u celoj priči. Ovde nije samo reč o atentatu na jednog čoveka i priča svakako krije dublju pozadinu čiji krajnji cilj nije bio samo napad na predsednika. Naime veoma ej moguće da se koren svega krije u hibridnom ratu koji je vođen mesecima protiv države Srbije, njenog rukovodstva i pre svih - Aleksandra Vučića.

Sve su prilike da je ovde mnogo dublja zavera u pitanju te da je atentat koji je  ova organizovana mafijaška grupa planirala da izvede zapravo pokušaj da se osujeti beskompromisna borba protiv kriminala koja je inicirana i vođena od strane Aleksandra Vučića. Ova akcija je vrlo profesionalno osmišljena, isplanirana, organizovana i usmeravana od strane raznih centara moći kako formalnih tako i neformalnih, i domaćih i onih iz inostranstva, tu ima i raznih pojedicana a sve ih zapravo povezuje jedna stvar - ne odgovara im politika koju vodi Srbija. Oličenje i simbol ove politike je upravo Aleksandar Vučić i odlikuje je to što je samostalna nezavisna i zasnovana na nacionalnim i državnim interesima države Srbije kao i svih njenih građana. To je  politika koja uvažava sve i svakoga, ali  kojoj je prvi i poslednji cilj dobrobit svih građana Srbije. To je politika dogovora i razgovora, ali i nepristajanja na ucene i unapred data rešenja.

Mesecima je takođe i u takozvanim slobodnim i nezavisnim medijima koje sebe još smatraju profesionalnima i objektivnima, vođena beskrupulozna hajka protiv predsednika i istim intezitetom nažalost i protiv članova njegove porodice. Krajni cilj je bila njegova satanizacija i kriminalizacija, a zbog toga su pokušali da ga obezliče i predstave tako da atentat na njega bude viđen kao posledica kriminogenog obračuna, a ne kao političko ubistvo. TIm pokušajem su želeli da prikriju i obesmisle njegovu neumornu borbu protiv diktata moćnih, nepristajanje na ucene i pretnje i ponosnu odbranu interesa Srbije. Upravo to nas dovodi do zaključka da njihov krajnji cilj nije bilo ubistvo jednog čoveka već uništenje svega što on simbolizuje - to je atentat na suverenu, samostalnu i ponosnu Srbiju, ali i na njen svakodnevni napredak, na budućnost kojoj je okrenuta.

Naravno svi oni koji su javno ismevali i podsmevali se bezbednosnim procenama o opasnosti u kojoj se nalazi predsednik neće se posle ovog Lalićevog priznanja izviniti. Što je još gore oni (a pod time mislimo na pominjane medije, pojedince iz raznih stranaka i nezavisne "eksperte" i pripadnike takozvane intelektualne elite) neće ni posle ovog apromeniti neke stavove i vrlo je verovatno da  će nastaviti da se ponašaju podstaknuti ličnom mržnjom i zavišću prema predsedniku Vučiću, ponovo zanemarujući interese i dobrobit države Srbije.

Njima nek ostane njihovo na čast, ali zato ostatak ljudi - kojih je nadamo se više, mora se ujediniti makar nas i mnogo štošta delilo i razlikovalo, a sve sa ciljem da budemo složni u odbrani Srbije, kako bi i u budućnosti mogli pravovremeno i postojano da se bavimo uzrokom i nalogodavcima a ne njihovim posledicama i plaćenicima.

Mnogo je to za njih, slepe od mržnje i ljute na građane Srbije koji su pre- poznali njihove prave motive, ali zato očekujem od svih nas ostalih, koji smo ogromna većina, makar se i razlikova- li u mnogo čemu, da budemo jedinstveni u odbrani Srbije, kao i da se ubuduće, u eventualnim sličnim situacijama (da- jem sebi pravo da to kažem, kao neko ko je jedan deo svoje profesionalne karije- re proveo u bezbednosnim strukturama) na vreme i na adekvatan način bavimo uzrokom i nalogodavcima, a ne posledi- cama i plaćenim izvršiocima. 



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR