Glas Javnosti

ŠOK! NEMCI PRIZNALI ISTINU O KOSOVU: U Bundestagu priznali da su bombardovali Srbiju i oteli joj Kosovo potpuno bespravno

Politika
Autor: Glas javnosti

Markus Fronmajer, poslanik AFD, i Gregor Gizi (Levica) sasuli su tokom rasprave u Bundestagu istinu u lice celoj Nemačkoj. Kako su obojica poručila tokom rasprave o produženju mandata nemačkim vojnicima u sastavu Kfora, dva kršenja međunarodnog prava - bombardovanje SRJ 1999. i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova su stvorili presedane, čije posledice se vide danas u Ukrajini.

Fronmajer je poručio je da misija Kfora predugo traje, pune 23 godine, te da je ta teritorija visoko korumpirana. Podsetio je i da je Hašim Tači negovao odlične veze s organizovanim kriminalom, a sada je osumnjičen za ratne zločine pred sudom. On je istakao i da su tokom misije Kfora dva događaja bila prekretnica. Prvi, masakr nad Srbima 2004, kada je Kfor samo gledao dok su Albanci pokušavali etničko čišćenje, a drugi je jednostrano proglašenje nezavisnosti.

On je podsetio da postoji i dalje Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 koja osigurava teritorijalni integritet Srbije. 



- Katastrofalna greška, bombardovanje Srbije bez mandata UN, otvorilo je Pandorinu kutiju i od tada se svi koji krše međunarodno pravo pozivaju na ovaj presedan NATO - konstatovao je Fronmajer, očito aludirajući na nekoliko nedavnih izjava ruskog predsednika Vladimira Putina. Poslanik Gizi podvukao je da je otcepljenje lažne države Kosovo suprotno međunarodnom pravu.

- Rezolucija 1244 jasno kaže da se osigurava teritorijalni integritet SRJ, kako se nazivala Srbija tada, i da Kosovo unutar Srbije mora dobiti suštinsku autonomiju - ukazao je on.

Gizi je podvukao da Srbija nije napala nijednu zemlju, zbog čega je NATO bombardovanje bilo jasno kršenje međunarodnog prava.

- Time je stvoren presedan koji je Rusija koristila za aneksiju Krima, a sada vodi rat i pravda to ratom protiv fašista, kojih uzgred ima svuda, i kod nas ali i u Rusiji. To nije razlog za rat. Drugo opravdanje koje iznosi Moskva je da ukrajinska vojska deluje protiv snaga Donbasa koje su separatističke, kao što je to bila teroristička OVK. B. P.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR