Glas Javnosti

Snažna OSUDA PRIŠTINE zbog Dačićevih pretnji: TIŠINA međunarodne zajednice je ZAGLUŠUJUĆA

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izazvao je burne reakcije prištinskih zvaničnika zbog "pretnje Srbima koji otkrivaju mesta na kojima su sahranjeni posmrtni ostaci albanskih žrtava".

Mministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla uputila je pismo ambasadorima Kvinte, tvrdeći da Dačić "preti Srbima koji otkrivaju mesta na kojima su sahranjeni posmrtni ostaci albanskih žrtava".

Dačić je nedavno u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi rekao:

- Šta ćemo mi sa Srbima koji potkazuju Albancima i Hrvatima? Pričaju razne gluposti, pokazuju im gde su sahranjeni Albanci širom Srbije - rekao je Dačić i dodao "da neki ljudi iz srpskog Tužilaštva za ratne zločine sarađuju sa Albancima".

Haradinaj Stubla je u pismu izrazila ogorčenje zbog odsustva reakcije međunarodne zajednice na, kako je navela, "destruktivno ponašanje Srbije i nedavnih izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u vidu pretnje onim Srbima koji otkrivaju mesta na kojima su sahranjeni posmrtni ostaci albanskih žrtava".

U pismu je Haradinaj Stubla podsetila Kvintu da Priština "očekuje pravdu za 13.000 žrtava ubijenih u ratu, uključujući žene, starce i decu".

Haradinaj Stubla je zatražila od članice Kvinte da preduzmu mere povodom izjava koje dolaze iz Beograda, prenelo je Kosovo onlajn.

- Ovo je moje pismo ambasadorima Kvinte o nedavnim sramnim akcijama Vlade Srbije prema kosovsko-albanskim žrtvama nedavnog rata na Kosovu - poručila je Haradinaj Stubla na Tviteru gde je i objavila pismo upućeno ambasadorima pet zemalja.

Njenim optužbama pridružila se i ambasadorka privremenih prištinskih institucija u SAD Vljora Čitaku.

Ona je, reagujući na raniju Dačićevu izjavu napisala na Tviteru da je "tišina međunarodne zajednice je zaglušujuća".

Marko Đurić je odgovorio Čitaku da se napokon Srbija i Priština slažu oko nečega.

"Barem jednom da se složimo - tišina međunarodne zajednice zaista je zaglušujuća - 20 godina nema pravde za hiljade ubijenih Srba sa Kosova nad kojima je izvršeno 'etničko čišćenje', stotine spaljenih hrišćanskih crkava i ukradenu mladost'', napisao je Ðurić na Tviteru.

On je izrazio svoju punu podršku specijalizovanim međunarodnim krivičnim većima u Hagu za tločine OVK.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR