Glas Javnosti

СМЕШНА МУ НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЈА: Хоће ли Албанци да им дамо и Војводину, Београд, Шумадију.. Да питамо Орбана да ли ће им дати Кечкемет

Politika
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 19.06.2018.

Председник Србије Александар Вучић изјавио да нема ни говора о размени територија с Косовом, о којој је говорио Хоти који је рекао да Косову припада и Санџак.

Подсетимо, саветник председника Косова Реџеп Хоти изјавио је јуче да подела Косова није на дневном реду, а да јесте онда би Косово требало да узме Санџак и део југа Србије.

На ту Хотијеву изјаву, Вучић је реаговао ироничним питањем - да ли желе да им и Орбан да Кечкемет.

"Јесу ли размишљали мало о Војводини, Београду, Шумадија се подразумева... Да питамо Орбана да ли ће им дати Кечкемет... Шта да вам кажем на то, наравно да се шалим", рекао је Вучић новинарима.

Он је упозорио да код дела Албанаца постоји потреба за формирањем тзв. "зелене трансферзале", а на њеном путу је север Косова - између јужне Митровице, Вучитрна, Србице, и с друге стране Рибарића, Новог Пазара и централног дела Србије, Рашке. "Зато им толико смета територија северног Косова", рекао је Вучић.

Каже да не може увек то да коменатрише, јер би неко могао погрешно да разуме. "И када говорим о њиховој 'глади' за заузимањем севера Косова увек сам имао све те аргументе, и Газиводе и Валач, и за ту њихову потребу да одрже ту линију на којој су увек инсиситрали и коју сада више ниједан политичар не може да сакрије, па чак иако се више не ради о албанском питању", рекао је Вучић.

"То је оно што смо ми видели, што знамо и што осећамо. и то је нешто што се неће догодити", закључио је Вучић.

На питање шта ако Албанци "упадну" на север КиМ, подсећа да је он то питање јавно поставио, али да није добио одговор. Свеједно, истиче председник, његов посао је да уради све да сачувамо мир, да обезбедимо стабилност и гарантујемо сигурност нашем народу на КиМ.

Како је рекао, највећим делом смо то до сада успевали, упркос бројним организованим инцидентима, "јер, код њих нема случајних инцидената". "То су приче за малу децу, они то раде по команди и увек су радили по команди, али то и даље није драматичних размера, није ни малих и безначајних, али није ни драматичних", рекао је Вучић. Додао је да је то стога што смо успевали да водимо одговорну и паметну политику.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR