Glas Javnosti

SAZNAJEMO! SMEJURIJA PO KIČMI GRAĐANA! Mića uništio EPS pa sad radi na EKONOMSKOM RAZVOJU Obrenovca

Politika
Autor: Glas javnosti

Donedavni direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić nakon što je sporazumno prekinuo radni odnos u ovom javnom preduzeću, pronašao je novo zaposlenje!

Kako "Glas" saznaje Grčić je dobio rešenje o postavljenju za pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac. U njemu stoji da će bivši v.d. EPS-a biti zadužen za obavljanje poslova iz oblasti ekonomskog razvoja, urbanizma, obrazovanja i dečije zaštite.

Prema našim saznanjima, njegov mandat je počeo 1. maja i trajaće četiri godine. Tako se čuveni direktor vratio u Obranovac gde je držao poznatu pečenjaru pre nego je ušao u politiku.


Grčić je ostavku na mesto direktora EPS-a podneo početkom godine, u međuvremenu je vodio kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u ovom preduzeću, koju je krajem aprila  napustio.

Za vreme njegovog mandata vršioca dužnosti direktora dolazilo je do stalnih tenzija između rukovodstva ovog javnog preduzeća i Ministarstva energetike. Grčić je na na tu funkciju podneo ostavku nakon niza incidenata u elektroenergetskom sistemu, do kojih je došlo u decembru i januaru. Kolaps u "Termoelektrani Nikola Tesla" (TENT) desio se 11. decembra. Tada je došlo do zastoja u radu blokova i bilo je potrebno nekoliko dana da se stabilizuje snabdevanje.


Ministarstvo energetike podnelo je 20. decembra Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv tadašnjeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića. U ovom resoru tvrde da je Grčić, obavljajući svoju funkciju, ugrozio energetsku i državnu bezbednost i naneo štetu veću od 500 miliona evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR