Glas Javnosti

SLUČAJNOST ILI… ISTOG DANA postao gradonačelnik i zaposlio se kao nastavnik

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Prokuplja stupio na tu funkciju istog dana kada je zasnovao radni odnos u jednoj niškoj školi.

Gradonačelnik Prokuplja, koji je na ovu funkciju stupio 17. avgusta 2020. godine, a prethodno je bio načelnik Topličkog okruga, primljen je kao nastavnik geografije u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu, a ugovor o radu potpisao je dana kada je postao gradonačelnik, odnosno 17.avgusta 2020. kada je i izabran za gradonačelnika.

Naime, u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu, stigao je odgovor na našu informaciju od javnog značaja te je potvrđeno da je on radnik te škole.

„Radni odnos je zasnovao dana 17.8.2020. godine nakon sprovedenog javnog konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vreme nastavnika geografije u posebnim uslovima objavljenom u publikaciji Nacionalne službe za zapošljavanje „Poslovi“ u broju 886 dana 17.6.2020. godine“, objasnili su između ostalog u školi i dodali da Aranđelović trenutno ne radi u njoj.

„U skladu sa članom 79. stav 1. tačka 4) Zakona o radu radni odnos zaposlenom Milanu Aranđeloviću miruje zbog izbora na funkciju gradonačelnika Prokuplja“, objašnjavaju u odgovoru koji smo dobili.

To znači, da on nije stigao niti jedan radni dan od prijema u školi da radi, jer je odmah uskočio u gradonačelničku fotelju i to iz pozicije načelnika Topličkog okruga.

Ovo nije prvi slučaj, da neki funkcioner SNS dobije zaposlenje u momentu svojih funkcija. Slično se dogodilo sa Dejanom Lazićem, predsednikom Skupštine grada Prokuplja, koji je konkursom još 2018. godine  izabran za vozača u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, ali je i njegov posao u Bolnici u mirovanju, jer je funkcioner.

Milan Aranđelović za sada ne odgovara na naša pitanja.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR