Glas Javnosti

SLUČAJ LAŽIRANIH POTPISA U VRANJU: Ovo je epilog

Politika
Autor: Glas javnosti

Republička izborna komisija je donela zaključak kojim se koaliciji „Dosta! Evropski put“ Radeta Baste nalaže da u roku od 48 sati otkloni nedostatak izborne liste.

Gotovo 2.800 potpisa podrške (2.777) za koje je koalicija koju predvodi bivši ministar Rade Basta navela da su overeni u Gradskoj upravi u Vranju, ne postoje u evidenciji GU, potvrdio je načelnik Dušan Aritonović. Slučaj lažiranih potpisa otkrili su članovi Republičke izborne komisije iz Zeleno-levog fronta, a nije prvi u Vranju.

Iz Zeleno-levog fronta je saopšteno da su njihovi članovi otkrili da je lista iza koje stoji Basta dostavila 2.700 potpisa, za koje Gradska uprava Vranja tvrdi da nisu tamo overavani.

„Ovo je sada već jasan trend pokušaja zloupotreba koji se iz GIK-a prenosi u RIK. Pozivamo sve aktere da poštuju zakone i da se drže demokratskih principa“ – naveli su iz ZLF, uz zvaničan dokument koji potpisuje Aritonović.

Nakon ovog saznanja i prigovora ZLF-a, Republička izborna komisija je donela zaključak kojim se koaliciji „Dosta! Evropski put“ Radeta Baste nalaže da u roku od 48 sati otkloni nedostatak izborne liste, koji je smetnja za njeno proglašenje i dostavi 8.009 pravno valjanih potpisa, odnosno izjava birača.

Takođe, RIK ovoj listi nije priznao status liste nacionalne manjine, zbog namere da se sticanjem ovog statusa izigra zakon.

Glas javnosti/Slobodna reč

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR