Glas Javnosti

Скупштине Србије и Јерменије јачају сарадњу

Politika
Autor: Danas.rs/ foto: wikpedia

Председници скупштина Јерменије и Србије, Арарат Мирзојан и Маја Гојковић, потписали су данас у Београду Меморандум два парламента о разумевању

Мирзојан истакао значај скупштинске сарадње у укупним билатералним односима и навео да посланичке групе пријатељства и одбори могу да унапреде досадашњу билатералну и сарадњу у међународним организацијама.

Гојковић је рекла да данас потписани меморандум омогућава унапређење сарадње радних тела двеју скупштина у области спољних послова, економије, образовања и културе, а и у мултилатералним телима као што су Интерпарламентарна унија, ПС СЕ, ПС, ОЕБС.

Гојковић је захвалила Јерменији што није признала независност Косова и што у међународним телима не гласа противно интересима Србије.

Мирзојан је рекао да је мирно решавање сукоба један од приоритета спољне политике Јерменије и да је за његову земљу значајно да међународни партнери имају уравнотежени став и подрже дијалог.

Двоје званичника је новинарима рекло да Србија и Јерменија имају „традиционално добре односе“ и оценило да се може унапредити привредна сарадња, чему би могла допринети ратификација споразума о слободној трговини Србије и Евроазијске економске уније, чија је Јерменија чланица.

Истакли су и недавно узајамно укидање виза за држављане Јерменије и Србије, и поздравили отварање амбасада у Јеревану и Београду.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR