Glas Javnosti

SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA IZMENE ZAKONA O VODAMA! Samo dva poslanika NISU GLASALA: 'NA OVAJ NAČIN JE OMOGUĆENA KORUPCIJA'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o zaštiti prirode i Zakona o vodama iako se javnost ošto pobunila. Ipak, samo dva poslanika nisu glasala za ove izmene.

Po izmenama Zakona o vodama, vodno zemljište moći će da se daje u zakup neposrednom pogodbom „za plutajuće objekte koji su postavljeni na vodnom zemljištu na teritoriji Grada Beograda do dana stupanja na snagu tog zakona“.

Posle stupanja izmena na snagu, navedeno je u propisu, „vodno zemljište u javnoj svojini može se dati u zakup neposrednom pogodbom u slučajevima kada je to propisano posebnim zakonom, ako je to u konkretnom slučaju jedino moguće rešenje, direktnim i indirektnim korisnicima budžetskih sredstava, radi vađenja rečnih nanosa za potrebe izgradnje objekata od značaja za Republiku Srbiju, izabranom izvođaču radova“.

Od 173 prisutna poslanika čak 171 je glasao za, dok samo dva poslanika nije podržalo ove izmene, oba iz skupštinske većine, vladajuće partije SNS.

- Izmene koje su izglasane su donete bez javne rasprave. Uveli su mogućnost davanja zemljista bez tendera koji taj proces čini transparentnim i otvorenim za javnost, te je na taj način omogućena korupcija, kroz diskreciona ovlašcenja državnih organa da svojim prijateljima, poslovnim patnerima i partijskom drugovima bez javnog konkursa daju pravo da koriste vodno zemljiste i rečne nanose – rekao je advokat Glišić za „Glas javnosti“.

Foto: Youtube

Poslanici su danas potvrdili i Ugovor Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj o zajmu za Projekat daljinskog grejanja u Kragujevcu, kao i Sporazume Srbije sa Islandom i Švajcarskom o poljoprivrednim proizvodima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR