Glas Javnosti

SKUPŠTINA POKS-a IZABRALA DRAŽINOG UNUKA Mihailović: Borba za kraljevinu se nastavlja, podržavamo lidera DSS (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Više nego ikad istrajavamo u borbi za obnovu kraljevine, izjavio je danas Vojislav Mihailović, koji je na Izbornoj skupštini, kao jedini kandidat, izabran za predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i najavio dalju saradnju u okviru koalicije NADA.

On je izjavio da je to iskrena i prava, ideološki zasnovana koalicija u kojoj POKS podržava zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, lidera Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića. Mihailović je pred početak izborne skupštine u "Kombank dvorani" u Beogradu rekao da je današnja jedina legitimna i legalna skupština i danas izabrano rukovodstvo, čime se stavlja tačka na sve sukobe u POKS.

- Rešili smo da više nego ikad istrajemo na obnovi kraljevine Srbije i to u okviru koalicije NADA, koju uz POKS i DSS čini još 28 udruženja, stranaka i pokreta - rekao je Mihailović.

Na pitanje o drugoj izbornoj skupštini POKS, on je odgovorio da je neumesno govoriti o sastavima koji nemaju ni legalitet niti legitimitet i da će se brzo pokazati da je to mala grupa koja pokušala da uzurpira vlast.

- Danas želimo da ojačamo naše jedinstvo i još snažniji nastavljamo put koji smo ucrtali, ovde je danas kostur stranke koji je uvek i bio najvredniji - podvukao je predsednik.

Na pitanje da li je to put koji je ucrtao dosadašnji predsednik, Mihailović je rekao da su ga zajedno ucrtali, dodajući:

- Žika Gojković je deo toga i žao mi što nije ostao deo toga.

Ponovio je da se POKS zalaže za promenu sistema. Tu vidimo jedinu mogućnost da Srbija ozdravi i da idemo napred kao svi moderni evropski narodi, poručio je Mihailović. Najavljeno je da će Vojislav Mihailović, unuk Dragoljuba Draže Mihailovića, biti kandidat za gradonačelnika Beograda, a na toj funkciji bio je 1999. do 2000. godine sa liste Srspkog pokreta obnove.

Sa svečanog dela izborne skupštine, uz skandiranje "Hoćemo kralja" poručeno je da je konačni cilj stranke obnova kraljevine Srbije i da republikanski oblik vlasti, nametnut silom, mora biti ukinut da bi se zemlja vratila u legalno stanje. Učesnici su Mihailovića pozdravili ovacijama i aplauzom. Posle svečanog dela, usledio je radni deo skupštine na kojem je biran predsednik partije. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR