Glas Javnosti

SKUP NADE PORUKE GOVORNIKA : Ristovski upozorio na građanski rat, Dačić ne da Vučića

Politika
Autor: Glas javnosti

Skup Srpske napredne stranke pod nazivom "Srbija nade" biće održan večeras na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, a pristalice SNS-a iz unutrašnjosti od ranih jutarnjih sati stižu u Beograd.

Autobusi su od jutros parikarni ispred Palate Srbija, na Ušću, a parkiranih autobusa ima i ispred Skupštine Srbije.

Srpska naprednsa stranka u četvrtak je pozvala sve ljude dobre volje da dođu na „najveći skup u istoriji Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na skupu govoriti kao predsednik Republike, a ne kao lider stranke i ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.
Printscreen Pinktv

On je rekao da današnji skup nije miting SNS-a, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao na mitingu da kada je počeo da se bavi politikom, pre 30 godina, nije verovao da će ikada govoriti na skupu posvećenom borbi protiv nasilja, i to nasilja Srba nad Srbima.

"Nema tog čoveka kojeg nije pogodilo ubistvo dece, ubistva u Mladenovcu, nasilje nad ženama. Nije poršlo ni 40 dana, minut ćutanja je malo da sva tragedija i tuga stane. Zato je važno da pokažemo poštovanje prema žrtvama, da saučestvujemo u velikom bolu i da podržimo ono što je (Aleksandar) Vučić rekao - zatrti nasilje i nasilnike da se nikad ne ponovi u Srbiji.

Govoreći o predaji Slobodana Miloševića Hagu, on je istakao "Ne dam našeg predsednika, ne dam predsednika kojeg smo svi izabrali".

Organizatorima protesta "Srbija protiv nasilja" poručio je da ne organizuju demonstracije jer brinu o deci, već da bi došli na vlast i istakao da im neće biti dozvoljeno da ponovo osvoje vlast na ulici kao 5. oktobra. 

Glumac Lazar Ristovski rekao je da ovaj miting pokazuje da postoji Srbija van Beograda. On je upozorio da ako se ova konfrontacija u društvu nastavi daljim zaoštravanje odnosa i mržnjom preti opasnost od građanskog rata. Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija reši, a oba podrazumevaju katarzu.

"Jedna je zajednička katarza kroz zajednički zagrljaj u kojem bismo prolili suze radosnice, a u to malo verujem. A drugi način je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama, gori Skupština i u kojoj se gine. U tom slučaju Srbija se vraća 100 godina unazad", upozorio je Ristovski.

Glas javnosti/F03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR