Glas Javnosti

SKANDALOZNA ODLUKA ZLIKOVACA SA ZAPADA: Zeleno svetlo za prijem tzv. "Kosova" u Savet Evrope

Politika
Autor: Glas javnosti

Kakva sramna i skandalozna odluka zlikovaca sa Zapada!

Komitet za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope dao je pozitivno mišljenje povodom zahteva tzv. "Kosova" da postane član ove organizacije, tako što je na glasanju 31 poslanik glasao “za”, četiri su bila protiv, a jedan uzdržan.

Dva glasa protiv bila su od poslanika Srbije, a po jedan glas protiv iz BiH i Crne Gore, dok je uzdržan bio grčki poslanik Aleksis Cipras.
 

(Foto: Privatna arhiva)

Jedini poslanik koji je podržao izveštaj, a da je iz zemlje koja ne priznaje lažnu državu "Kosovo" bio je poslanik iz Rumunije Iulian Bulai.

Na sastanku komiteta u Parizu glasalo se za izveštaj grčke poslanice Dore Bakojani u kojim je stajala preporuka da Kosovo bude primljeno u SE.

Sledeći korak je da se zahtev tzv. "Kosova" da postane član SE razmotri u plenumu PSSE i da se i tamo obavi glasanje, a zasedanje PSSE očekuje se 18. aprila.


Biljana Pantić Pilja (Foto: Printskrin RTS)

Konačnu reč o tome da li će tzv. "Kosovo" postati član Saveta Evrope daće Komitet ministara SE.

"Nakon rasprave u kojoj smo učetvovali i izneli svoje stavove, a to je da Kosovo nije država, nikada neće biti, i da je KiM sastavni deo Srbije, da se na KiM krše ljudska prava, da su pogazili međunarodno pravo i da nisu ispunjena sva tri uslova koje je Bakojani navela pre dve nedelje, ista je okončana tako što je izveštaj usvojen sa 31 glasom za", izjavila je Biljana Pantić Pilja, šefica srpske delegacije u PSSE.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR