Glas Javnosti

SKANDAL U DAVOSU PRED DOLAZAK VUČIĆA: Zastave „Velike Albanije“ i tzv. Kosova kod hotela gde će odsesti predsednik

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

U Davosu u Švajcarskoj juče je počeo Svetski ekonomski forum, kome bi trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

I pre njegovog dolaska desio se skandal. Naime, preko puta hotela u kome bi trebalo da odsedne predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom konferencije u Davosu, okačene su zastave „Velike Albanije“ i tzv. Kosova.

Usred Davosa promoviše se "Velika Albanija"?!

Očigledno je reč o neprijateljskom dočeku za predsednika Srbije! Postavlja se pitanje šta bi bilo da je Srbija uradila nešto slično?

Ovo je skandal neviđenih razmera. Očigledno je da su Albanci neprijateljski dočekali Vučića, a domaćin ne reaguje.

Inače, Svetski ekonomski forum traje do 20. januara, gde će okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznate ličnosti, a učestvovaće i predstavnici Srbije. Prema zvaničnoj agendi Srbiju će predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka kulture Maja Gojković.

Organizatori Svetskog ekonomskog foruma objavili su spisak učesnika na kojem je tzv. Kosovo predstavljeno fusnotom. Uz ime premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nalazi se zvezdica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR