Glas Javnosti

SKANDAL NA SVEČANOJ SEDNICI KOSOVSKE SKUPŠTINE! Govor Kurtija je UVREDLJIV i NEPRIMEREN, opozicija napustila salu

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanici opozicionih stranaka napustili su posebnu sednicu skupštine posvećenu godišnjici jednostrano proglašene nezavisnosti, tokom koje je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti govorio o uspesima svoje vlade.

Demokratski savez Kosova (DSK) ocenio je danas da je obraćanje premijera Kosova Aljbina Kurtija na svečanoj sednici kosovskog parlamenta „bio govor podele, uvredljiv, neprimeren i nedostojanstven“, što je dovelo do toga da su pripadnici opozicije napustili sednicu.

„Napao je opoziciju, medije i slobodu govora. Takav govor se ne može održati na proslavi Dana nezavisnosti. Čini se da Kurti i dalje ne doživljava 17. februar kao proslavu i trenutak nacionalnog jedinstva Kosova“, navodi se u saopstenju DSK.

Iz DSK ocenjuju da „čak i na ovaj veliki dan, kao i pre 14 godina, on bira da podeli i deli narod Kosova“.

Aljbin Kurti je, između ostalog, na posebnoj sednici govorio o pandemiji, energetskoj krizi, korupciji, istakavši da nema demokratije bez slobodnih i nezavisnih medija, ali je i optužio medije da prenose "dezinformacije koje dolaze od stranih službi".

Međutim, kako prenose prištinski mediji, poslanici opozicije su napustili skupštinsku salu, jer Kurti je sednicu iskoristio i za promociju rada Vlade koju poredvodi.

Optužbe na račun govora premijera Kurtija danas su izneli i iz Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova.

BONUS VIDEO

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR