Glas Javnosti

SKANDAL! Na glasačkim mestima uputstvo biračima šta da zaokruže na REFERENDUMU! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Građani Srbije izjašnjavaju se na referendumu 16. januara o promeni Ustava, najvišeg pravnog akta države kojim bi  se promenio način izbora sudija i tužilaca.

  Do sada je Narodna skupština birala sudije u prvi probni mandat od tri godine, a sada bi tu nadležnost preuzeo Visoki savet sudstva, čiji će sastav biti promenjen.

I dok stranke na vlasti pozivaju građane da potvrde Akt o ustavnim promenama, čime će se, kažu, nastaviti reforma pravosuđa u skladu sa standardima Evropske unije, vanparlamentarna opozicija ili bojkotuje referendum ili poziva građane da odbiju predlog koji bi, kažu, pojačao uticaj politike na pravosuđe.

Iako su građani pored poziva za glasanje na referendumu dobili i objašnjenje predloženih ustavnih promena, mnogi nisu u potpunosti sigurni o čemu zapravo treba da se izjasne. 

Prema saznanjima Glasa javnosti na pojedinim biračkim mestima u Mladenovcu, Velikoj Krsni, Kovačevcu i još nekim mestima pojavila su se uputstva koja sugerišu kako bi trebalo građani da se izjasne o čemu svedoče i ove fotografije: 

aaa 

referendum 3 

BONUS VIDEO: MILAN ŠARAC: OVO JE PREDVIDELO SMRT TOME ZDRAVKOVIĆA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR