Glas Javnosti

SITUACIJA NA KOSOVU SE POGORŠAVA IZ DANA U DAN: Srbi će u nedelju masovno bojkotovati izbore

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je da će bojkot izbora na severu od strane Srba biti vid demokratskog otpora, i dodao da nije isključeno da će Priština provokacijama pokušati da krivicu svali na Srbe.

Radojević je rekao da se situacija pogoršava iz dana u dan.

Poručio je da će Srbi masovno bojkotovati izbore koji će se održati u nedelju.

"Što se nas tiče, oni za nas ne postoje, ali ne isključujemo da će Priština pokušati neke provokacije, kako bi pokušala kao i do sada da krivicu svali na Srbe", istakao je Radojević.


Kako je naveo, bojkot je demokratski čin i jedan vid demokratskog otpora.

"Mi smo pokušali, i to stalno ponavljamo, u prethodnih 10 godina, pokušali smo sve, izlaskom na izbore, učešćem u institucijama, policiji, pravosuđu, na lokalnom nivou, trudili smo se da se borimo za svoja prava kroz institucije i kroz sistem. Nažalost, za ovih deset godina mi nismo uspeli u tome", naglašava Radojević.



Glas naroda je, ističe, bio jasan, učešće u takvim institucijama ne vodi ničemu.

Radojević je razočaran izjavama predstavnika međunarodne zajednice koji, navodi, podržavaju održavanje takvih izbora i koji su najavili da će priznati rezultate.

"Ja ne znam da li postoji bilo gde u Evropi da se izbori održavaju na ovakav način, u kontejnerima koje čuvaju specijalci naoružani dugim cevima", napominje Radojević.

Primetio je, međutim, i različite izjave kod njih.


"Ambasador SAD u Beogradu, gospodin Hil je izjavio da su oni bili za odlaganje izbora, dok sa druge strane čujemo gospodina Eskobara da će priznati rezultate izbora kakvi god bili", navodi Radojević.

On je dodao da je poruka Srba jasna.

"Želimo da ostanemo svoji na svome, da budemo deo sistema, ali nakon što se formira Zajednica srpskih opština i povuku apsolutno svi specijalci, kojih je pun sever Kosova", zaključio je Radojević.

Glas javnosti/RTS/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR