Glas Javnosti

SIN OSNIVAČA OVK NOVI KOMADANT KOSOVSKIH BEZBEDNOSNIH SNAGA! Predvodio grupu koja je napadala Srbiju

Politika
Autor: Glas javnosti

General-pukovnik Rahman Rama podneo je ostavku na mesto komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga, prenosi Indeks onlajn.

Mediji su nedavno su preneli da je procedura za Raminu smenu pokrenuta pre dva meseca, nakon sukoba sa ministrom odbrane Armendom Mehajem.

Do nesuglasica je, prema tim navodima, došlo 18. septembra, dve noći pre akcije kosovske policije na severu Kosova, kada je Mehaj tada navodno naredio komandi KBS da ofarba četiri američka vojna oklopna vozila M117ASV u plavo, sa obrazloženjem da će biti korišćena kao podrška policijskoj akciji na severu Kosovu, ali je Rama to odbio.

Njega će naslediti Baškim Jašari, sin Rifata Jašarija, brata Adema Jašarija, osnivača OVK, koji je i pre početka sukoba na Kosovu predvodio grupu koja je izvodila napade na bezbednosne snage Srbije.

"U Baškinu Jašariju su pronašli osobu, kriminalca koji će biti spreman da uradi sve što može protiv srpskog naroda i da iskoristi maksimalno kapacitete KBS da dovrši entičko čišćenje Srba i kao takav predstavlja rizik po bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji”, ističe Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP